23948sdkhjf

Velfærdsteknologi gør en forskel i handicap- og ældrepleje

I takt med at der er kommet mere fokus på kvaliteten af pleje i plejesektoren, stilles der også flere krav til behandlingen af borgerne, som bor der. Derfor kigges der også på nye værktøjer, som kan anvendes i plejesektoren med fokus på at give syge, ældre og handicappede den fornødne livskvalitet og værdighed. Her er velfærdsteknologier et vigtigt element i udviklingen af hjælpemidler, som kan hjælpe og støtte plejepersonale med pleje af eksempelvis borgere med nedsat funktionsevne. Læs med her, og bliv klogere på hvad velfærdsteknologi er, og hvordan det gør en forskel.

Hvad er velfærdsteknologi?

Velfærdsteknologi er et begreb, der dækker over teknologiske og digitale redskaber, som kan hjælpe borgere med nedsat funktionsevne i deres dagligdag. Med teknologien effektiviseres de daglige gøremål - både for borgerne, men også personalet. Der er kommet et stigende pres på sundhedsvæsenet på grund af besparelser over en årrække, og det betyder, at der generelt er færre hænder til at hjælpe borgere rundt omkring i kommunerne. Velfærdsteknologi kan dog bidrage til at afhjælpe dele af det problem og være med til at øge livskvaliteten for mennesker i handicapplejen og ældreplejen samtidig med, at det forbedrer arbejdsmiljøet for medarbejderne.

Hvordan fungerer velfærdsteknologi?

Velfærdsteknologiske hjælpemidler er baseret på de reelle behov, som der findes i handicapplejen og ældreplejen. Eksempler på dette er musikpuder eller musiksøjler, der hjælper med søvnproblemer og stimulerer bevægelse for borgerne med projektioner på vægge og loft. Teknologien kan anvendes til at minde borgerne om noget positivt og giver dem oplevelser, som de bliver glade for, og man sin plejepersonale har mulighed for at starte samtaler på baggrund af dette og lære borgeren bedre at kende. Denne positive oplevelse for borgerne er også med til at skabe ro i en stressende og krævende hverdag for personalet, og især i svære situationer, hvor der er behov for ro på, kan velfærdsteknologi være en stor hjælp. Det betyder konkret for plejepersonale, at de har mulighed for at få mere overskud i det daglige arbejde, hvor færre og færre hænder er tilgængelige.  

Den rigtige samarbejdspartner

Implementeringen af velfærdsteknologiske produkter kan som sagt hjælpe i dagligdagen i kommunerne eller private plejeinstitutioner, og virksomheden Qwiek leverer lige netop disse. Deres løsninger er specielt udviklede til at understøtte plejepersonale i arbejdsdagen og skabe personlige oplevelser for borgere, der bor på plejecentre. Qwiek udvikler hele tiden nye løsninger, som er baseret på de forskellige behov, som der findes i plejesektoren, og de er baseret på en ny og moderne måde at drage omsorg på. Deres fokus er at give borgere den velfærd, som de fortjener.

Send til en kollega

0.062