23948sdkhjf

Hvordan kan man behandle PMS?

PMS, der er en forkortelse for præmenstruelt syndrom, er en række symptomer, der optræder i perioden op til en forventet menstruation.

Der er stor forskel på disse symptomer, der kan være af både psykisk og fysisk karakter. Blandt de kvinder, der rammes hårdest af PMS, vil det kunne påvirke de daglige aktiviteter.

Det er karakteristisk, at disse symptomer forsvinder kort efter, menstruationen er startet, hvorefter der vil være en symptomfri periode.

Hvordan behandles PMS?

Gennem årene har der været anvendt en lang række behandlinger. Langt de fleste af disse handler dog om at ændre på sin livsstil.

Det kan man naturligvis gøre på op til flere måder. Som regel drejer det sig om, at man skal forsøge at implementere gode motionsvaner, indtage mindre koffein, nikotin og alkohol samt ændre sine kostvaner.

Forsøger man sig med dette, er der en god chance for, at det har en positiv effekt, da det faktisk kan give en gunstig effekt for op til 80% af dem, der forsøger sig.

Såfremt man er ramt af hovedpine og underlivssmerter, kan det være en god idé at tage en form for smertestillende middel. Ved præmenstruel migræne er der bedst effekt ved at gøre brug af egentlige migrænemidler.

Kosttilskud kan gøre en forskel

Der findes også kosttilskud til kvinder med PMS. Der er ingen af disse, der kan give en garanteret virkning, men der er mange, der er glade for at bruge dem. Hvis du gerne vil gøre noget for at mindske din PMS, er det derfor værd at give et skud.

Beslutter du dig for at prøve et sådant kosttilskud, bør du give dig tid til at læse anmeldelser af dem. Derved vil du lettere kunne finde frem til det tilskud, som du mener, der vil være bedst at teste af i en periode.

Hvor mange bliver ramt af PMS?

Du skal ikke tro, at du er ene om at have PMS. Det er nemlig helt normalt. Faktisk er det op mod 70-80% af alle kvinder, der oplever, at fysiske og/eller psykiske ændringer op til menstruationstidspunktet.

Dog er der kun tale om reelt præmenstruelt syndrom hos de mellem 3 og 10% af alle kvinder, der har så kraftige symptomer, at det er noget, der ender med at påvirke deres daglige gøremål i væsentlig grad.

Ifølge Netdoktor angives PMS særligt at optræde i 30-35-årsalderen, men det kan naturligvis ramme kvinder i alle aldre.

Send til en kollega

0.078