23948sdkhjf

Få inspiration til en sjov vinterferie

Vinterferien er snart over os, og det betyder for mange fri fra arbejde, skole og institutioner. Hvis du har børn, kan det være rart at have lagt en plan for ugen.

Og uanset om du har børn eller ej, kan det være en god lejlighed til at planlægge en sjov og hyggelig uge.

Kreative projekter er geniale, når man har børn. Det er en dejlig måde at beskæftige alle og være sammen på, mens man fordyber sig i hver sin ting.

I kan male på sten, tegne eller lave jeres egen trylledej, som I bagefter kan lave figurer ud af. Bagning er også en hyggelig aktivitet, både alene eller sammen.

Det kan være brød, kage eller småkager.

Vinterferien er også en oplagt mulighed for at tage på endagsudflugter. Hvis I er til det naturvidenskabelige, kan det være til den nærmeste zoologisk have, Den Blå Planet, Experimentarium eller lignende.

Hvis I har andre interesser, findes der museer inden for alle felter, så det er bare med at finde et i jeres område.

Alternativt kan I køre lidt længere og lave en tur ud af det ved at besøge den nærmeste by og kombinere det med andre seværdigheder.

Er vejret dårligt, er biografen endnu et bud på en hyggelig aktivitet til vinterferien.

Vil I gerne brænde noget krudt af, kan I tage i svømmehallen, i badeland eller vandre ved stranden eller på naturlegeplads.

Selvom det nok er for koldt at bade i havet, er det en smuk kulisse at gå en tur og lege ved.

Hvis I gerne vil opleve noget lidt ud over det sædvanlige, kan I tage skiferie. Det er en rigtig hyggelig ferieform med en god kombination af at være aktiv i den friske luft og indendørshygge og masser af kvalitetstid.

Det kan være en endagsskitur til fx Sverige, en forlænget weekend eller mere, selvom det kan være en stor udgift. Hvis I har sat næsen op efter at komme afsted, så lån penge i dag til at booke jeres tur.

Hvis det er for stor en post i budgettet at tage på ferie i udlandet, kan I også gøre det så hyggeligt som muligt at være hjemme.

I kan fx lave en temadag, hvor I vælger enten et land eller et fiktivt univers som det overordnede tema.

Hvis I fx vælger Spanien, kan I lave spansk mad og drinks og klæde jer ud som noget, der passer til temaet.

I kan lave aktiviteter såsom en quiz om Spanien, se en spansk film eller øve jer i at danse flamenco. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Og selv hvis der ingen børn er, kan det være en sjov anledning til at invitere til temafest.

En anden hyggelig hjemmeaktivitet er at lave sin egen hjemme-spa. Det kan være fodbad og ansigtsmaske, imens I ser en film, eller et karbad med rolig musik.

Det er nemt og billigt at lave sin egen ansigtsmaske eller bodyskrub, og det er en hyggelig måde at gøre det til et lille projekt på.

Send til en kollega

0.047