23948sdkhjf

Energimærker påvirker værdien af erhvervsejendomme og tiltrækker lejere

Energimærker er et vigtigt værktøj, når det kommer til at vurdere energieffektiviteten af en ejendom. Dette gælder både for private boligejendomme og erhvervsejendomme. En god energimærkning kan have stor betydning for den samlede økonomiske vurdering af en ejendoms værdi, da det har indflydelse på driftsudgifterne. Derfor tiltrækker ejendomme med høj energimærkning ofte flere lejere end dem der er lavere mærket. 

Hvad betyder de forskellige energimærker?

Energimærker til ejendomme er et system, der bruges til at vurdere energieffektiviteten af en ejendom. Dette gøres ved at give ejendommen et mærke fra A-G, hvor A er det bedste og G det dårligste. Dette mærke er baseret på en række forskellige faktorer som isolering, varmeinstallationer og ventilation. Jo bedre energimærket er, jo mere effektiv vil ejendommen være i forhold til energiudgifterne. Det er lovpligtigt og gælder i ti år. Så hvis du har en erhvervsejendom, du vil udleje, er det vigtigt at få energimærket ejendommen. Måske er du blevet nysgerrig på, om hvor der findes ledige erhvervslejemål, så kan er der her listet op de områder i forskellige dele af landet, hvor der i øjeblikket, ifølge Lokalebasen, er flest erhvervslejemål ledige:

1. København K

2. Aarhus C

3. Kolding

4. Odense C

5. Roskilde

Betydningen af en god energioptimeret ejendom

En god energioptimeret ejendom er afgørende for lejerne, da det giver dem mulighed for at spare penge på deres husleje og samtidig få en bedre kvalitet af boligen. Dette skyldes, at en god energioptimeret ejendom har et lavere energiforbrug end andre ejendommehvilket betyder, at lejerne ikke skal bruge så meget på varme og el. Derudover kan en god energioptimeret ejendom (læs mere her) også give lejerne et sundere miljø at bo i. Dette skyldes, at der er mindre udledning af CO2 fra denne type ejendomme, hvilket betyder, at der er mindre luftforurening og mindre støv i luften. 

Sådan får du energimærket din ejendom

For at få energimærket din ejendom, skal du først og fremmest kontakte en autoriseret energikonsulent. Det er nemlig dem, der har den nødvendige viden og erfaring til at udføre energimærkningen af din ejendom. Når du har fundet en autoriseret energikonsulent, skal du give dem alle de relevante oplysninger om din ejendom - herunder størrelse, alder og type af bygning. Derefter vil konsulenten foretage en grundig inspektion af din ejendom for at bestemme dens energitilstand. Dette kan omfatte alt fra målinger af isoleringstykkelsen til undersøgelse af ventilation og varmeanlæg. Energimærket vil også indeholde anbefalinger til hvordan man kan reducere sin energi forbrug på ejendommen.

Send til en kollega

0.096