23948sdkhjf

Din guide til at håndtere sorg efter dødsfald

Det er uundgåeligt, at vi mennesker går gennem livet, uden vi mister et menneske, vi elsker.

Sorg efter et dødsfald er en stor størrelse, der kan være svært at navigere rundt i. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du og dine nærmeste kan håndtere den første tid efter et dødsfald. 

Følelsesmæssigt 
Vi mennesker reagerer alle forskelligt på sorgen, og det afhænger af flere forskellige faktorer såsom alder, forhold til afdøde og generelt personlighed. Af denne grund er det vigtigt, at både du og dine nærmeste accepterer, at I håndterer sorgen forskelligt.

Måske du oplever en komplet lammelse af chok, der gør det svært for dig at håndtere andet end det, du føler. Måske dine nærmeste er fuld besluttede på at pakke følelserne væk for en periode som en strategi på overlevelse. Sorg er i høj grad en individuel følelse, derfor det vigtigt, at I som familie støtter hinanden, uanset hvordan I håndterer det.

De praktiske gøremål
Den første tid efter et dødsfald byder også på en stor andel praktiske opgaver, der skal tages vare på. Det omfatter mange forskellige gøremål, der spænder ligefra dødsannonce, juridiske foretagender, afskedsceremonien til valg af gravsted.

Det betyder, at I som familie ikke blot bliver overskyllet af et hav af følelser - men også et hav af praktiske opgaver. Det kan hurtigt blive uoverskueligt, derfor vælger størstedelen af pårørende at gøre brug af en bedemand.

Hvordan vælger man den rigtige bedemand?
Har du aldrig taget kontakt til en bedemand før, kan det være ret forvirrende at bestemme, hvem du skal opsøge. Den rigtige bedemand for dig handler i høj grad om, hvorvidt bedemanden forstår dine og familiens behov.

Af denne grund gør du klogt i at ringe til den bedemand, du har udset dig, så du får en fornemmelse af, hvordan bedemanden vægter sine professionelle værdier. Er du bosiddende omkring Aalborg, Hadsund eller Arden kan du med fordel kontakte Mariagerfjord begravelsesforretning.  

Det kan være at give en entydig guide på, hvordan du bør håndtere sorgen efter et dødsfald, da sorgen er meget individuel. Men de ovenstående tre punkter gør sig gældende for enhver pårørende til et dødsfald, for det er vigtigt, at I som familie står sammen. Derudover gør I jer selv en stor tjeneste, hvis I får hjælp fra en bedemand, der kan overtage nogle af de praktiske opgaver. 

Send til en kollega

0.062