23948sdkhjf

Sådan håndterer du sorg på arbejdspladsen

Når vi mennesker oplever et dødsfald, kan det føles som, at livet bliver sat på pause. Alt står stille, mens du som pårørende langsomt opfanger, at dit liv for altid er forandret.

Hvad gør du egentlig med dit normale liv, der pludselig virker uoverskueligt? 

I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du bedst kan tage sorgen med på arbejde. 

Tag fri op til afskedsceremonien
Det er meget individuelt for de forskellige arbejdspladser, hvor meget du som pårørende kan få fri. Først og fremmest kan du gå i dialog med din chef omkring den bedste løsning for dig. Efter dødsfaldet er sket, vil der være en periode, hvor du skal bruge kræfter på at planlægge en begravelse eller bisættelse. Det kan af denne grund være en god ide, at du tager fuldkommen fri i den første tid, så du har plads til at lade sorgen overmande dig. 

En begravelse, bisættelse eller anden afskedsceremoni har en afgørende betydning for, hvordan tiden efterfølgende bliver. Det sidste farvel er et vigtigt led i en sorgproces, som du kan varme dig ved på triste dage. Derfor skal du give dig selv tiden til at få sagt ordentligt farvel. 

Tilbage på arbejdspladsen 
Før eller siden bliver du nødt til at se dit gamle velfungerende liv i øjnene igen. Det betyder, at du skal tilbage på arbejdspladsen. Det kan føles fuldkommen uoverskueligt, og måske du sidder med en frygt for, at du ikke kan varetage dine arbejdsopgaver. 

Det er vigtigt, at du får fortalt din chef og eventuelt nærmeste kollegaer om din specielle situation. På den måde kan du lette på dine bekymringer omkring opstart på arbejde igen. Når du så kommer tilbage, skal du minde dig selv om, at situationen ikke er ligesom før. Det tager tid at komme sig over en sorgperiode, og derfor skal du ikke være for hård ved dig selv. Tag lidt ekstra luft og træk vejret dybt ned i maven, mens du arbejder. 

Søg rådgivning udefra 
Står du meget alene med dine spekulationer omkring sorg på arbejdspladsen? Så kan du med fordel kontakte en af de lokale bedemænd i Aalborg som Aalborgbedemand.dk. De har et stort kendskab til sorgen og tiden, som pårørende går i møde efterfølgende. Det kan være rart med rådgivning fra mennesker, der har en lang række erfaring på området.

Det er vigtigt, at du får italesat dine bekymringer, så de ikke vokser sig større indeni. Søg råd enten hos din familie eller hos en professionel, så du får håndteret sorgen på bedste vis.

Send til en kollega

0.064