23948sdkhjf

Stillesiddende arbejde kan belaste ryggen

Rigtig mange danskere har en funktionærstilling, der blandt andet indebærer mange stillesiddende timer hver eneste dag.

Vi mennesker, er ikke bygget til at sidde stille en hel dag, hvorfor det er godt med varierende arbejdsstillinger, for at undgå eventuelle rygskader, som desværre er den mest hyppige af slagsen.

Men hvad betyder varierende arbejdsstillinger reelt set, og hvordan indfrier man lige dette når man sidder på et kontor? Nogle af disse spørgsmål stiller vi fokus på i dette indlæg.

Læs med.

En god kontorstol er essentiel
Vi kommer ikke udenom vigtigheden af en god kontorstol. Kontorstole er ikke der hvor man skal spare, når det kommer til indretning af kontormiljøet.

Det er en stol som man benytter i rigtig mange timer, så for at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø, er det også afgørende at kontoransatte har det bedste udstyr for at kunne præstere på et højt niveau hver eneste dag.

Sammenlign det lidt med en sportsudøver. De har også brug for godt fodtøj, grej og udstyr til at kunne løfte deres performance. Lidt den samme sammenligning, kan vinkles til et kontormiljø. Medarbejderne skal have rammerne til at kunne udfolde sig på bedste vis på en arbejdsplads.

Dette leder os videre til punkt nummer to.

Hæve sænkebordet er et must
Ligesom kontorstolen er afgørende, er hæve sænkebordet det også. De to ting går hånd-i-hånd – for selvom det er vigtigt med en god stol, så er det alligevel ikke godt for kroppen at være stillesiddende hele dagen, selvom stolen har mange forskellige funktioner.  

Det er her hæve sænkebordet kommer ind i billedet. Dét at komme op og stå en gang i mellem, gør at man får blodet til at cirkulære rundt. Ydermere kan det faktisk være med til at øge produktiviteten og kreativiteten, for at skabe mere varierende arbejdspositioner.

Gå en tur væk fra skærmen
Det lyder i og for sig ganske simpelt, men det er somme tider også de råd som det er de bedste.

At komme væk fra skærmen og sin arbejdsstation i ny og næ, er superafgørende for ens produktivitet. Det behøver ikke at være mere end 5 minutter, men de 5 minutter kan gøre underværker over en hel dag.

I forlængelse til dette kan man også gøre sig selv den tjeneste at gå en tur på 10 – 15 minutter hver dag lige før, eller efter frokostpausen. Det er et forslag som er muligt at få igennem på de fleste kontorarbejdspladser.

Desuden vil det være en kæmpe fordel, at gå eller cykle på arbejde, hvis muligt, for at få den her ekstra luft og ilt til hjernen, som gør at man føler sig mere tilstede over en hel dag.

De enkle tips: I bund og grund tager det hele udgangspunkt i små tips, der kan blive en vane over en arbejdsuge, der dermed også sikrer større arbejdsglæde og man vil måske føle sig mindre træt, ved blot at indoperere disse 3 simple trin.

Skal der endnu mere bevægelse til, kan man med simple elastikker, der kan købes hos diverse sportsforretninger, lave en 2 – 3 forskellige øvelser foran skærmen hver dag. Det kan også være hvis man eksempelvis taler i telefon, så sørg for at få rejst dig op, i stedet for at sidde stille og tale.

Vi håber at dette indlæg har kunnet guide dig til lidt mere bevægelse på arbejdet, og ikke mindst give dig og dine kollegaer lidt fornyet energi på kontoret.

Send til en kollega

0.046