23948sdkhjf

Test selv din bolig for skimmelsvamp

Har du mistanke om skimmelsvamp i dit hjem? De fleste genkender nok lugten af skimmelsvamp, som lidt kold, klam og irriterende i næsen og i de fleste tilfælde, har din næse ret.

Er du alligevel i tvivl om, hvorvidt lugten af skimmelsvamp skyldes ren indbildskhed, kan du med fordel gå en tur i den friske luft og komme hjem og lugte forskellen mellem ude og inde. Er du stadig i tvivl, kan du selv teste dit hjem for skimmelsvamp gennem www.dansk-skimmel.dk.

Fordele ved test af skimmelsvamp
Hvis din bolig er ramt af skimmelsvamp, gælder det om at handle hurtig. Tid er nemlig en afgørende faktor og visse arter af skimmelsvamp vokser og spreder sig hurtigt. Mange udskyder imidlertid en undersøgelse af skimmelsvamp i hjemmet fordi, de tror, at det er en omstændig, dyr og uoverskuelig process. Heldigvis kan du nemt bestille hjemmetests, så du selv kan foretage test af skimmel. Fordelen ved sådanne hjemmetests er, at du hurtigt kan finde ud af, om din bolig er ramt af skimmel. Derudover er hjemmetests billigere, end hvis du skulle have professionelle til at foretage undersøgelsen. En hjemmetest af skimmelsvamp er tillige nem at anvende og findes i tre varianter.

Pro-Clean, Mycometer Surface og DNA test
Det kan være en fordel at vide noget om de forskellige tests af skimmelsvamp, inden du bestiller. Pro-Clean testen er en indikator, der indenfor få minutter kan fortælle dig, om der er skimmel på en overflade. Dette kommer til udtryk ved at indikatoren skifter farve. Mycometer Surface testen er en meget nøjagtig og sikker overflade-test, der tilbyder en præcis resultat af niveauet af skimmelvækst. Derudover kan testen fortælle dig, om skimmelvæksten er udtørret eller om den er i fuld vækst. Testen skal efter brug sendes til Dansk-Skimmels laboratorium, hvor den skal analyseres. DNA testen er den mest præcise test på markedet og egner sig især til at undersøge forekomsten af skjult skimmelsvamp på overflader. Denne test kan påvise tilstedeværelsen af dé skimmelsvampe, der kan føre til problemer med helbredet.

Rengøring af skimmel i fuger
Sorte fuger i brusekabinen er almindeligt og noget, som de fleste kæmper for at slippe af med. Vil du komme de sorte fuger til livs, er det vigtigt at tørre af og lufte ud i forbindelse med hvert eneste bad. Hvis de bløde fuger er løse eller smuldrede i kanten, kan vand trænge ned mellem fuge og flise og skabe et godt miljø for skimmelvækst. Derfor skal fuger engang imellem udskiftes. 

Send til en kollega

0.047