23948sdkhjf

Sådan hjælper du bedst dit barn gennem gymnasiet – en guide til forældre

Gymnasietiden er en af de mest stressende perioder i et barns liv. Der er mange faktorer, der spiller ind - sociale forventninger, skolearbejde, karakterer og ikke mindst den store omvæltning fra at gå i folkeskolen til gymnasiet. For nogle kan det være en meget positiv oplevelse, men for andre kan det være en enorm udfordring at skulle tilpasse sig den nye hverdag. Det er derfor vigtigt, at du som forældre støtter og hjælper dit barn gennem denne tid på bedst mulige vis. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan støtte dit barn igennem gymnasietiden.

Tilbyd dem hjælp til det faglige med privatundervisning

Når ens barn starter i gymnasiet er det ikke altid, du kan tilbyde, eller at de ønsker, din hjælp. Derfor kan det være en god idé at tilbyde dem privatundervisning i de fag, de har svært ved. På den måde kan du sikre sig, at de får den faglige hjælp og støtte, som de har brug for. En underviser vil typisk også give dit barn metoder, der gør det lettere for dem at gøre deres egen læring lettere.

Lyt til dem, og respektér deres følelser

Når børn starter i gymnasiet, er de godt på vej mod de voksnes rækker. Det er en tid, hvor mange føler sig usikre og bekymrede for deres fremtid. Lyt til dine børns følelser, respektér dem og mød dem, hvor de er. De har brug for at vide, at du stadig er der for dem, selvom de er store nu. Husk på, at dine børn har deres egne drømme og mål. Støt dem i alt, hvad de foretager sig og vær åben for at lytte til, hvad de har at sige.

Hav tillid til dit barn – de ved bedst selv, hvad der virker for dem, så lad dem træffe egne beslutninger omkring deres studier

Det er ikke altid let at lade sit barn træffe egne beslutninger, især når det kommer til deres studier. Men det er vigtigt at have tillid til sit barn og lade dem træffe egne beslutninger. De ved bedst selv, hvad der virker for dem, og hvordan de kan motivere sig selv. Du skal dog huske på, at selvom du som forælder gerne vil hjælpe dit barn med at tage de rigtige beslutninger omkring deres studier, så er det alligevel dit barns eget liv, og derfor bør det være dit barns egen beslutning.

Forhåbentligt er du blev klogere på, hvordan du kan hjælpe dit barn gennem gymnasiet. Om det så er med privatundervisning eller opbakning - eller begge dele.

Send til en kollega

0.063