23948sdkhjf

Opret et ApS i dag

Har du en drøm om at drive din egen forretning? Så bør du overveje at oprette et anpartsselskab.

Kort om anpartsselskabet
Anpartsselskabet er en selskabsform, der generelt nyder stor tillid både i dansk og internationalt erhvervsliv, hvilket kan være en af grundene til, at flere vælger at have lade ApS indgå i firmanavnet. Selskabsformens lave risiko kan være en årsag til, at ApS’et har opbakning fra erhvervsliv og investorer. Det kræver nemlig som minimum 40.000 kroner i selskabskapital at oprette et ApS, hvilket er med til at skabe sikkerhed og signalere seriøsitet.

En anden selskabsform, som signalerer stabilitet, er aktieselskabet (A/S). For at oprette et aktieselskab kræver det dog en væsentlig større selskabskapital på 400.000 kroner. Det er også muligt at oprette en virksomhed helt uden en selskabskapital, hvilket gør sig gældende for enkeltmandsvirksomheder. Ved enkeltmandsvirksomheder er det dog vigtigt at være opmærksom på, at du hæfter ubegrænset, hvilket betyder, at eventuelle kreditorer kan gøre udlæg i din personlig formue, såsom hus og bil. Iværksætterselskabet (IVS) blev afskaffet den 9. april 2019, og denne selskabsform eksisterer altså ikke længere.

Derfor er ApS’et den bedste løsning til dig, der gerne vil starte din egen virksomhed, uden at involvere din privatøkonomi i dit foretagende. Der er også en række andre fordele ved ApS’et, som du kan læse mere om nedenfor.

Opret ApS

Fordele ved anpartsselskabet:

Begrænset hæftelse
I et anpartsselskab er der begrænset behæftelse. Det betyder, at du som ejer kun hæfter for de penge, der er investeret i virksomheden. Typisk vil det være de 40.000 kroner, som du starter selskabet på. Din personlige økonomi er dermed adskilt fra din virksomheds, og eventuelle kreditorer kan ikke gøre udlæg i dine personlige ejendele eller formue.

Mulighed for flere ejere
I et ApS er det muligt at have flere ejere. Hvis du allerede nu ved, at du vil starte selskabet i samarbejde med en eller flere personer, så er det værd at overveje ApS’et. Ejerne af selskabet kan både være private personer eller andre virksomheder. Muligheden for at benytte denne holdingstruktur er meget egnet til virksomheder med flere ejere.

Ingen personlig beskatning
En tredje fordel er, at du i et anpartsselskab kun skal betale selskabsskat af din virksomheds overskud. Der gælder altså ikke personlig beskatning, som tilfældet er i personligt ejede virksomheder, såsom i en enkeltmandsvirksomhed.

Opret din virksomhed online
Vil du gerne i gang med din virksomhed med det samme? Du kan nemt og hurtigt oprette dit eget ApS online ved hjælp af eksempelvis Legal Desks onlineformularer. På Legaldesk.dk udfylder du en formular, som er udarbejdet af advokater. På baggrund af dine svar bliver de nødvendige juridiske dokumenter genereret. For et anpartsselskab gælder det stiftelsesdokument og vedtægter. Du modtager dine dokumenter online, som derefter straks kan underskrives med NemID. Du sparer både tid og omkostninger til en advokat. Med Legal Desk kan du komme i gang med din forretning med det samme!

Læs mere på legaldesk.dk

Send til en kollega

0.063