23948sdkhjf

2018 var nybyggeriets år

Ifølge Home er nybyggede lejligheder og industriprojekter for alvor begyndt at skyde op i by- og provinsområderne – og 2018 må siges at have været nybyggeriets år.

Fremgang i nybyggede boligprojekter
I år 2018 er nybyggede projekter for alvor kommet på landkortet, og i forhold til år 2017 har nybyggeri opnået en fremgang på 15 %, viser en ny trendrapport fra Byggefakta. Det er især investeringer i nye boliger, der har drevet fremgangen. Det er blandt andet de stigende boligpriser, som giver anledning til investeringer. Dog skal det her bemærkes, at boligpriserne ikke ventes at stige så meget, som vi tidligere har set, så det forventes stadig at de nye boliger vil være attraktive for mange forskellige investorer.

Folk slår sig ned i storbyerne
I den seneste år ses en tydeligt tendens til, at folk flytter mod storbyerne. De unge vil studere i de store byer som Århus og København, mens børnefamilierne i højere grad stiler mod bylivet i storbylejligheden, frem for ekspansionen i landområderne, som vi så år tilbage.

Dette har medført, at der er kommet en stor efterspørgsel efter boliger i storbyerne, hvilket har ført til store byggeprojekter - som gavner hele den danske byggeindustri. Derudover medfører den store tilslutning store investeringer i placering af virksomheder i byområderne, og også dette har krævet store byggeprojekter.

Tendensen med, at folk i højere grad søger mod storbyerne sås også i 2018, og forventes at fortsætte ind i det nye år. Dette vil medføre flere ansættelser i byggebranchen og branchen vil dermed opleve en højkonjunktur. Dog er der stadig stor efterspørgsel efter arbejdskraft i netop denne branche, og der kan kun krydses fingre for, at der kommer flere i arbejde, så fremgangen i byggeprojekterne kan vedligeholdes.

Er du på udkig efter en nybygget bolig i Danmark? Find et stort udvalg af nybyggede boliger hos Boligninja.dk.

Send til en kollega

0.062