23948sdkhjf

Undgå pludselig arbejdsløshed og dæk dig godt ind

Som det ser ud lige nu, vokser beskæftigelsen i byggebranchen, og antallet af lønmodtagere bliver heldigvis stille og roligt større.

Selvom der er gode jobmuligheder i byggebranchen, kan det dog være rigtig klogt at forberede sig, hvis man skulle gå hen og blive arbejdsløs. Hvis man gør sig nogle overvejelser, når man har et arbejde, kan man nemlig måske undgå at ende som arbejdsløs.

Overvej at melde dig ind i en A-kasse
Det kan være en rigtig god ide for mange mennesker at melde sig ind i en a-kasse. Hvis du sørger for at gøre dette, mens du stadig har en stabil indtægt, kan du nemlig få udbetalt dagpenge, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. A-kassen fungerer derfor som en slags forsikring mod at ende på kontanthjælp, hvis du skulle gå hen og miste dit job. Der findes dog en række krav, som du skal opfylde for at kunne få dagpenge.

Du skal for det første have været medlem og betalt til a-kassen i et år, før du kan få udbetalt dagpenge. Herudover skal du have arbejdet i 52 uger indenfor de seneste tre år, stå til rådighed på arbejdsmarkedet samt være aktivt jobsøgende. At melde sig ind i en af mange akasser kan være rigtig klogt, også selvom man ikke nødvendigvis regner med at blive arbejdsløs. Hvis du pludselig skulle miste dit job, kan det være en stor hjælp.

Gode vilkår på arbejdspladsen
Det er rigtig vigtigt at sørge for at have gode vilkår på sin arbejdsplads. Mange arbejdende indenfor byggebranchen ved faktisk ikke, hvad de kan tillade sig at kræve af deres arbejdsgivere og kan derfor ende med at blive behandlet uretfærdigt. Derfor er det vigtigt at sørge for en ordentlig kontrakt, når du bliver ansat hos en virksomhed.

Denne kontrakt er nemlig med til at dække dig ind, hvis der nu skulle ske noget. I tilfælde af at du skulle blive fyret, kan det have afgørende betydning, hvilke vilkår du har i din kontrakt. Gode vilkår kan nemlig måske hjælpe dig videre til et nyt job, mens det kan blive sværere, hvis din kontrakt slet ikke er til din fordel.

Brug dine kontakter
Det er altid godt at have nogle gode kontakter, som man kan bruge fremover på jobmarkedet. Det kan eksempelvis være en god kontakt, som kan hjælpe dig til at få et nyt arbejde, hvis du er blevet arbejdsløs. Det er derfor også vigtigt at holde fast i sit netværk og være aktiv på jobmarkedet.

Selvom du måske har et fast job, kan det aldrig skade at holde sine muligheder åbne, hvis der nu skulle ske noget. Det er også en god ide at danne sig kontakter fra tidligere jobs samt den arbejdsplads, hvor du arbejder nu. Hvis du lige pludselig bliver arbejdsløs, kan det være en stor hjælp at kunne tage kontakt til dette netværk. Det kan være det, der hjælper dig videre til et nyt godt job, sådan at du ikke ender med at blive arbejdsløs.

Send til en kollega

0.047