23948sdkhjf

A-kasser til håndværkere i byggebranchen

Når det kommer til livet som håndværker i byggebranchen, så er arbejdsløshed en reel trussel.

Der er ofte mangel på arbejdskraft, men både byggeboom, vind og vejr kan kraftigt påvirke, hvornår du har noget at lave. Netop derfor er det ekstremt vigtigt at være med i en akasse. Det er nemlig a-kasserne, som faktisk er med til at få rigtigt mange danskere i arbejde.

A-kasserne er meget simple i deres koncept, hvor du betaler et medlemskontingent, bliver berettiget til dagpenge og samtidig har muligheden for at få hjælp til at komme tilbage i et job. Det at have dagpenge i en periode, hvor du pludselig skulle miste arbejde, kan være en enorm betryggelse, fordi du ikke skal ud og spæne efter et nyt job i alt stresset.

Hvilke a-kasser er populære i byggebranchen?
Mange a-kasser er fokuserede på bestemte fagområder eller bestemte slags job. Det kan være akademikere, det kan være ingeniøruddannede og så kan det altså også være håndværkere.

Den måske mest specifikke til byggebranchen er BFA. BFA er en forkortelse for Byggefagenes Arbejdsløshedskasse og har til opgave at varetage dagpenge for dig, som kommer fra byggebranchen, eller som er med i eksempelvis Malerforbundet.

Dansk Metal er også en meget populær a-kasse, som har en tilknyttet fagforening. Denne a-kasse har et lidt bredere fokus og optager blandt andet medlemmer fra byggebranchen såvel som maskinteknik, skibsbygning og stærkstrøm, for at nævne nogle stykker.

I den anden ende er der a-kasser som 3F, som varetager rigtigt mange medlemmer fra mange forskellige sektorer i Danmark. De har mange medlemmer fra byggeri- og anlægsbranchen, men der findes også medlemmer fra transportsektoren, restaurationen og den offentlige sektor.

Fordelene som medlem af en a-kasse
Der er utroligt mange fordele ved at være medlem af en a-kasse. Den første er den nemmeste – du får retten til dagpenge.

Retten til dagpenge føles sjældent særligt interessant, mens man har et job. Så snart jobbet er væk, så bliver det til gengæld straks noget helt andet. Det at have adgang til dagpenge er rigtigt rart og gør, at du kan holde hovedet over vand, mens du leder efter nyt job. Derudover er der dog mange andre fordele. Det involverer blandt andet de mange tilbud, som findes ved a-kasser.

Flere a-kasser tilbyder eksempelvis kurser i alt fra computerprogrammer til CV-skrivning til at tage til jobsamtale. Det kan være rigtigt rart at have papir på nogle af disse evner, dels fordi, at de viser, at du tager dig tid til at udvikle dine kompetencer.

Men når man har været i job i et stykke tid, så går verden altså videre uden en. Det betyder, at det kan være svært at vide, hvad der ledes efter i et CV i dag, og en jobsamtale kan føles helt fremmed.

Det er dermed en fantastisk måde at komme tilbage ud på jobmarkedet med ekspertise fra mennesker, som kender dit faglige felt.

Send til en kollega

0.046