23948sdkhjf

Grundvandssænkning: Et vigtigt element i byggeprocessen

Der er mange vigtige elementer i forbindelse med et nyt byggeprojekt. Alt fra byggetilladelse og projektering til kontrakter med håndværkere og udvælgelse af materialer. Et andet - ofte overset, men yderst vigtigt element i en byggeproces, er grundvandssænkning.

Hvad er grundvandssænkning?

Grundvandssænkning, ofte forkortet som GVS, er en midlertidig eller permanent sænkning af grundvandsspejlet, som gør det muligt at udføre byggeopgaver uden gener fra grundvandet. Det handler altså om tørholdelse af byggepladser ved en sænkning af grundvandet. Det er blandt andet en nødvendighed ved konstruktioner som undervandstunneller og underjordiske parkeringskældre. Ved byggeopgaver som disse er det vigtigt at have styr på vandstanden, så der ikke opstår uventede gener fra grundvandet.

Udførelse af grundvandssænkning

En grundvandssænkning kan udføres på en række forskellige måder afhængigt af projektet. Der er ikke nogen sænkninger, der er ens, og det kræver derfor stor viden og erfaring at kunne levere løsninger til ethvert projekt. For at tørlægge et arbejdsområde kan man blandt andet afskære grundvandsbevægelsen med tætte vægge eller ved at holde vandtrykket tilbage med lufttryk. Du bør altid søge professionel hjælp for at finde den rette løsning til dit næste byggeprojekt.

Bør jeg få udført en grundvandssænkning?

Er min næste anlægskonstruktion dybere end det naturlige grundvandsspejl? Hvis du er i tvivl, om du bør få udført en grundvandssænkning eller ej i forbindelse med dit næste byggeprojekt, er den klare anbefaling at søge professionel rådgivning. Der kan hurtigt opstå uforudsete udfordringer i et byggeprojekt, og hvis der begynder at sive grundvand ind, koster det både tid og penge at skulle indhente det ødelagte arbejde. Derfor er det altid en god idé at tjekke grundvandet inden, du påbegynder dit byggeprojekt. 

Få Danmarks største jord- og anlægsentreprenør som leverandør

Hos M.J. Eriksson, der er Danmarks største jord- og anlægsentreprenør med mere end 700 medarbejdere, har de en afdeling dedikeret udelukkende til grundvandssænkning. Det vil sige, at der sidder en række eksperter, som kun har med dette fagområde at gøre. Dette kommer dig som kunde til gode, idet rådgivning om, og udførelse af tørholdelse af arbejdsområder er det eneste fokus hos disse eksperter. Det gør samtidigt, at M.J. Eriksson kan levere med yderst kort varsel, hvis der opstår uventede gener fra grundvandet, hvilket ligeledes er til stor fordel for dig og din virksomhed.

Send til en kollega

0.031