23948sdkhjf

BUILD: Radon i bygninger, 22. september + 7. oktober

I alt DKK 8.900 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
22. september 2020

7. oktober 2020

I mange boliger er der målt for meget radon i luften og dermed øget risiko for lungekræft, men kun få af byggeriets virksomheder har øje på radonrenovering som forretningsområde.

På dette kursus bliver du kvalificeret til at måle radon, planlægge og gennemføre renovering af bygninger med for højt indhold af radon i luften indendørs. Kurset tager udgangspunkt i SBi-anvisning 270 'Måling af radon i bygninger' og SBi-anvisning 247 'Radonsikring af eksisterende bygninger'.

Arbejdet med radonrenovering forudsætter ikke investeringer i nyt udstyr eller lignende, men kræver, at virksomheden tilegner sig den nødvendige viden om, hvordan man måler radon, nedbringer et for højt radonniveau, samt kontrollerer, at det udførte arbejde har haft den ønskede virkning.

Blandt de mulige tiltag er tætning af gulvkonstruktionen og forbedring af ventilationen. Udeluftventiler kan udligne lufttrykket inde i boligen med lufttrykket udendørs. Hvis det ikke er nok, må man etablere balanceret mekanisk ventilation. Ved høje radonkoncentrationer kan det være nødvendigt at etablere sug under huset, hvor et eller flere rør føres fra det kapillarbrydende lag under gulvet, gennem huset og op over tagryggen. Det rette valg af tiltag varierer fra hus til hus, afhængigt af husets konstruktioner og energi- og fugttekniske forhold. Endvidere bør man tage hensyn til funktions- og komfortmæssige behov.

HVAD LÆRER DU PÅ KURSET?

  • Måle og konstatere, om en bygning har et problem med forhøjet radon
  • Foretage en udredning af en bygning med forhøjet radon
  • Udarbejde en prioriteret renoveringsplan for radonsikring
  • Anbefale relevante tiltag, fx udluftning eller radonsug
  • Udføre radonrenoveringen korrekt
  • Evaluere og validere de gennemførte tiltag
  • Iværksætte eventuelle supplerende tiltag

HVEM UNDERVISER?

BUILD og Teknologisk Institut står for undervisningen.

  • Seniorforsker, civilingeniør, ph.d. Torben Valdbjørn Rasmussen, BUILD, som er hovedforfatter til SBi-anvisningerne om radon.
  • Seniorkonsulent, diplombauingenieur (FH) Britt Haker Høegh, Teknologisk Institut, som har indgående erfaring med radonrenovering.

HVOR MANGE DELTAGERE ER DER?

For at få en optimal dialog mellem undervisere og deltagere, herunder at give plads til plenumpræsentationer, tilstræbes der at være max. 15 deltagere pr. hold.

FÅR JEG ET KURSUSBEVIS?

Alle deltagere får udstedt kursusbevis under forudsætning af aktiv deltagelse i det fulde omfang af kurset. Deltagelse i kurset kvalificerer til optagelse på listen over anbefalede rådgivere og udførende på Bolius' hjemmeside.

Inkluderet i prisen er SBi-anvisning 270 'Måling af radon i bygninger'SBi-anvisning 247 'Radonsikring af eksisterende bygninger' og forplejning under kurset. 

 

 

Kurset varer to dage og finder sted 22. september + 7. oktober i København

 

Undervisningsadresse

BUILD, Aalborg Universitet København
A. C. Meyers Vænge 15
2450 København SV

Send til en kollega

0.269