23948sdkhjf

Fyraftensmøde: 13.03.2019

Sælges
Stand
Ny
Undervisningsregion
Danmark
Periode(r)
13. marts 2019

13. marts 2019
Kom og hør om

På fyraftensmødet giver vi plads til den kritiske stemme i psykiatridebatten. Paradigmet og tilgangen beskrives bedst som ”post-psykiatri” og omhandler de spørgsmål og problemstillinger, der opstår i erkendelsen af, at behandlingen af psykisk lidelse med (psykiatriske) stoffer også har en bagside:

 • For hvad betyder det enorme forbrug af psykofarmaka?
 • Hvad kan konsekvenserne af langvarigt brug af psykofarmaka være?
 • Hvad er de reelle skadevirkninger, og hvordan og hvorfor er de blevet underdrevet i den publicerede forskningslitteratur?
 • Hvad siger forskningen?
 • Hvad er argumenterne for, at udtrapning og det at blive medicinfri er en god idé?
 • Og hvordan kommer man ud af det?
 • Hvad er alternativet til medicin?
 • Hvad nytte gør alle de psykiatriske diagnoser?

Om oplægsholderne
Anders Sørensen, psykolog og forsker i udtrapning af psykofarmaka. Skriver ph.d. om udtrapning af psykofarmaka og har ved siden af forskningen egen privat praksis i København, hvor han udelukkende arbejder med at hjælpe langtidspatienter ud af psykofarmaka med alt hvad det indebærer af abstinenser, angst, tilbagevendende følelsesliv, krise over tabte år pga. psykiatrien og ikke mindst oprigtig behandling af den psykiske lidelse. Resultatet synes allerede tydeligt: Mange patienter oplever først oprigtig og vedvarende bedring når de kommer ud af medicinen, hvilket rejser spørgsmålet om hvorvidt psykofarmaka kan skabe og vedligeholde psykisk lidelse.

Selve forskningsdelen af Anders Sørensens arbejde foregår på Nordisk Cochrane Center og har til formål at samle al forskning om udtrapning af psykofarmaka, at finde frem til den mest optimale hastighed og metode til nedtrapning ift. minimering af abstinenser (gennem systematiske reviews) og at undersøge retssikkerheden ved tvangsmedicinering i psykiatrien.

Christina-Regitze Pedersen, psykiatribruger i udtrapning har omsorgssvigt, mobning, seksuelle overgreb og 9 forskellige diagnoser med i bagagen og repræsenterer på fyrsaftensmødet brugerperspektivet. Imod alle odds har hun trodset lægernes dom om førtidspension og uegnethed til at fuldføre nogen uddannelse og er i dag uddannet folkeskolelærer, seksualvejleder, har diplom i psykiatri og arbejder i psykiatrien som konsulent og peer-støtte medarbejder.

I dag ser hun ser medicinen som et hjælpeværktøj, men ville ønske at hun var blevet hjulpet anderledes dengang og at hun på forhånd var blevet informeret om alle skadevirkningerne ved medicinen – ikke mindst udtrapningsproblematikkerne, som hun netop nu står midt i, hvilket hun på fyraftensmødet fortæller åbent om.

Læs hele beskrivelsen Program
 1. Velkomst v. Marianne Træbing Secher, VIA University College
 2. Oplæg og debat v. psykolog og forsker i udtrapning af psykofarmaka Anders Sørensen
 3. Oplæg og debat v. psykiatribruger i udtrapning Christina-Regitze Pedersen

På fyraftensmødet inviterer vi til en åben dialog imellem oplægsholdere og deltagere i mødet.

Læs mere
Se VIAs udbud indenfor psykiatri.

Læs hele beskrivelsen

Foredraget er for dig, der interesserer dig for psykiatri. Dette uanset om du er underviser, studerende, forsker, medarbejder, patient eller borger og bruger af psykofarmaka eller ej. 

Uanset baggrund er du meget velkommen!

Anders Sørensen, psykolog og forsker i udtrapning af psykofarmaka. Christina-Regitze Pedersen, psykiatribruger i udtrapning og Marianne Træbing Secher, VIA University College.

Undervisningsadresse

VIA University College, Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Send til en kollega

0.381