23948sdkhjf

Reduktion af produktionsspild

Tilbydes
Udløber
28. juni 2023

Hvad enten målet er minimering af omkostninger eller en mere bæredygtig produktion, så hjælper Teknologisk Institut fødevareproducenter landet over med at reducere produktionsspild. 
 
Mange virksomheder er i dag afhængige af dygtige medarbejderes subjektive vurdering af kvaliteten af råvarer og mellemprodukter for at opnå den ønskede kvalitet af slutprodukterne. På Teknologisk Institut kan vi hjælpe virksomhederne med etablere et målesystem, som kan hjælpe med at sætte tal på de subjektive vurderinger. Målesystemet kan bidrage til at råbe ”vagt i gevær”, hvis målingerne viser, at der er en afvigelse, som kræver særlig opmærksomhed fra operatøren. Operatøren kan derved tidligt i produktionen få afvigelsen korrigeret korrekt, hvorved spild undgås. 

I de fleste tilfælde vil der være mange ressourcer at spare ved blot simple tiltag. Nogle eksempler på sådanne initiativer er reologiske målinger til bestemmelse af flydegenskaber og viskositet samt teksturmålinger til konsistensbestemmelse. Disse målinger bruges til at karakterisere de individuelle ingredienser, og hvordan de opfører sig i samspil med andre ingredienser under forarbejdning som fx æltning af en dej eller masse. Derudover kan Teknologisk Institut hjælpe med måling af produktionsspild og etablering af spild som en KPI.

Læs mere her.

Jeg er din kontaktperson
Lars Månsson
Konsulent
Fødevareteknologi
+45 72 20 10 73
Send e-mail
Udbyder
Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Danmark

Anne Louise D. Nielsen
Telefon: +45 72202455
Fax: +45 72201019

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.16