23948sdkhjf

Rådhus var foran tidsplanen: Nu må 400 ansatte vente med at pakke flyttekasserne

Byggeledelse og hovedentreprenør ser ikke rådhuset i Vordingborg være klar før til efteråret

Opdateret den 2. februar 2023 med kommentar fra direktør Mads Young Christensen, Vordingborg Kommune.

Vordingborgs nye rådhus, Borgernes Hus, bliver modsat forventning ikke klar til sommer. 

Meldingen kommer ifølge Vordingborg Kommune fra bygherrerådgiveren, Rambøll, og hovedentreprenøren, G.V.L. Enterprise. 

Bygningen på Valdemarstorvet i Vordingborg er ellers for alvor ved at tage form. Husets betonvægge er rejst, og det udvendige murerarbejde er i gang. Samtidig er vinduer og de store ovenlysvinduer i atrium monteret, og den indvendige opsætning af de lette vægge er godt i gang.

Vi har selvfølgelig hele tiden haft i baghovedet, at mange andre byggerier af denne størrelse ofte løber ind i forsinkelser Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune

Ifølge tidsplanen skulle det nye rådhus stå klar til de knap 400 medarbejdere fra Vordingborg Kommune og kommunens foreninger til sommer.

Nu må de vente lidt med at pakke flyttekasserne.

Har haft risikoen i tankerne

Vurderingen lyder på en forsinkelse på mellem 2,5 og 4 måneder, så bygningen først ventes at stå klar medio oktober 2023. 

– Vi har selvfølgelig hele tiden haft i baghovedet, at mange andre byggerier af denne størrelse ofte løber ind i forsinkelser. Men vi har hele tiden håbet og troet på, at vi kunne nå i mål med vores nye rådhus til den planlagte tid, udtaler en ærgerlig borgmester, Mikael Smed, om udsigterne.

Hvad er ligger bag forsinkelsen kan kommunen ikke komme nærmere på nuværende tidspunkt: 

- Vi arbejder lige nu på at afklare og komme til enighed med vores hovedentreprenør om årsagen/årsagerne til den forventede forsinkelse og forventer at melde ud om dette, så snart det er muligt, skriver direktør Mads Young Christensen i en kommentar til redaktionen.

De kommunale medarbejdere kan ifølge kommunen blive siddende i deres nuværende bygninger frem til indflytningen i det nye hus.

Sidste sensommer var situationen en helt anden.

Fremrykkede tocifret millionbeløb

Fordi der var så godt gang i byggeriet, at man var kommet foran tidsplanen, måtte lokalpolitikerne rykke rundt på budgettet til rådhusbyggeriet, og der blev hentet 25,5 mio. kr. ekstra til projektet samme år. Det betød dog ikke skred i økonomien. I stedet skulle de ekstra millioner tages fra budgetterne i 2023 og 2024, så det samlede byggebudget i sidste ende forbliver det samme.

Uden budgetudfordringer har rådhusbyggeriet dog ikke været.

I februar 2022 kom det frem, at det nye rådhus ville blive 21 mio. kr. dyrere end beregnet grundet stigende materialepriser. Dermed – lød det dengang – ville byggeriet ende med at koste mere end 140 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36