23948sdkhjf

Genvinder fjernvarmeaftale: 100 fra NCC og Brøndum tager igen arbejdshandskerne på

De næste otte år skal der hele tiden stå folk klar til at reparere på de eksisterende 2.700 km rør eller etablere nye

Siden 2018 har NCC og Brøndum, arbejdet i joint venture, HNB, med fjernvarme i København under rammeaftaler med Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor). Og det skal de fortsætte med de næste otte år.

Med årsskiftet har et hold på omkring 100 ansatte fra de to firmaet således igen taget arbejdshandskerne på for at hjælpe med at vedligeholde og udbygge fjernvarmenettet i København. 

– Hofor leverer fjernvarme til 625.000 københavnere og 40.000 virksomheder – det kræver, at vi hele tiden har folk klar til at etablere nye rør og reparere på de eksisterende 2.700 km rør, der dagligt sørger for varme i radiatorer og varmt vand til brusebadet, forklarer Torben Hald, projektchef i Hofor, i en pressemeddelelse.

Kender hinanden og terrænet

Den nye aftale består af tre delaftaler, der rummer henholdsvis større anlægsprojekter som udskiftning og renovering af hovedledninger, vedligeholdelse af eksisterende anlæg og endelig en tredje, der rummer planlagte mindre opgaver.

HNB blev oprettet i forbindelse med udbuddet af rammeaftalerne i 2018 af NCC og Brøndum, som dengang sammen bød og vandt opgaven.

– Gennem mange års arbejde for Hofor under de små og store københavnske veje, har vi opbygget en masse erfaring med netop de udfordringer, byen byder på blandt andet med bil- og cykeltrafik, siger Brian Rud Stigsnæs, som er afdelingschef i NCC.

Årtiers samarbejde

NCC vandt den første københavnske rammeaftale helt tilbage i 1989 med opstart i 1990, og nogle af de cirka 50 af NCC’s egne folk, der er beskæftiget på opgaven, har været med helt fra begyndelsen. Inden for nyere tid har holdet hjulpet med at omlægge den københavnske fjernvarme fra damp til vand.

– Det er ikke nogen nem opgave at arbejde i de små gader i København, så her får vi virkelig udnyttet nogle kompetencer, som vi har opbygget gennem mange år.

De nye aftaler løber i otte år; de kan efter første års udløb gensidigt opsiges med ni måneders varsel, skulle en af parterne ønske det. Aftalen ligger under NCC Infrastructure.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172