23948sdkhjf

”En juvel i vores portefølje” - NCC afleverer 64.000 kvm prestigebyggeri

Så er et af Aarhus nye vartegn færdigt, og bygherren Bricks har fået overdraget ”nøglerne”. Nicolinehus på Aarhus Ø står således nu med sin karakterfulde arkitektur og trækker det nye Aarhus Ø nærmere Aarhus' gamle centrum.

Byggeriet, der har kostet lige omkring 1 mia. kr. at bygge, er tilmed afleveret to uger før tid, og det er rejst i samarbejde mellem Bricks, NCC og Rambøll, Niras og Schønherr. 

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

– Jeg er simpelthen så glad for Nicolinehus. Det er en juvel i vores portefølje af byggerier, og vi flytter nu også vores egne kontorer ind i bygningerne, siger direktør Martin Busk fra ejendomsudvikleren Bricks i pressemeddelelsen.

Meget monteret på fabrik

Byggeriet af Nicolinehus begyndte i september 2019 og rejser sig nu henholdsvis 11 og 16 etager.

– Nu, hvor vi står og kigger på det færdige Nicolinehus og tænker på forløbet, så vil jeg da godt sige, at det har været en fornøjelse, og jeg er stolt af resultatet, udtaler projektdirektør Henrik Korr fra NCC, som har været med lige fra begyndelsen.

I byggeprocessen er blandt andet alle teglfacadeelementerne produceret på fabrik, og vinduerne er monteret på elementfabrikken, så facaderne blev færdige i takt med, at bygningerne skød op. 

Det har ifølge NCC reduceret mængden af affald, materialespild og givet et bedre arbejdsmiljø, fordi der ikke skulle stå håndværkere og lægge mursten og montere vinduer højt oppe og i al slags vejr.

Inspireret af midtbyen

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i Aarhus Midtbys gamle karréer med deres karakteristiske røde teglsten. 

Mellem Nicolinehus' to trekantede bygninger er der indrettet fælles gårdhave, nord for byggeriet er en offentlig aktivitetsplads, og både terræn og terrasser er beplantet. 

Bygherrerådgiver er Niras, ingeniørerne er fra Rambøll, og landskabsarkitekten er Schønherr.

Nicolinehus har 181 ejerlejligheder, 2 gæsteboliger samt 60 lejelejligheder. Hertil kommer cirka 6100 kvm kontorer. Samlet er byggeriet på cirka 64.000 kvm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156