23948sdkhjf

Spaden er gået i jorden – nu gives grønt lys til knap 100 boliger i Kalundborg

Tidligere i år kunne AP Ejendomme tage første spadestik til opførelsen af 97 svanemærkede boliger i Klosterparken i det centrale Kalundborg. Nu har Kalundborg Kommune så givet den endelig byggetilladelse, oplyser AP Ejendomme i en pressemeddelelse.

Totalentreprenøren 5E Byg står for opførelsen af boligerne, hvor det indledende arbejde således allerede er godt i gang.

– I 2023 kommer vi for alvor til at skrue op for bemandingen på pladsen, så vi på vis bedste kan realisere de planer, som AP Ejendomme har for boligerne, siger Torben Nielsen, teknisk direktør i 5E Byg.

De 97 boliger, der bliver fra 50-116 kvm, er fordelt på syv punkthuse med cirka 8.800 etagemeter bolig. Alle boligerne får altaner eller terrasse med udsigt til Klosterparken. Grunden boligerne bliver opført på, er på 13.800 kvm. Udover at blive certificeret med Svanemærket vil boligerne i fundamenterne blive opført med Co2-reduceret cement. 

Skruer op efter nytår

Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, kunne sammen med blandt andre borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm, i starten af oktober i år tage første spadestik til byggeriet.

Siden spadestikket til boligerne, der efter planen står opført i maj 2024, blev taget, har 5E Byg arbejdet på grunden.

– Mens vi har ventet på den endelige byggetilladelse, har 5E Byg foretaget de første udgravninger på grunden, og vi ser frem til den fortsatte opførelse af boligerne. Det er vigtigt for os, at de kommer til at passe ind i området, siger Peter Olsson og uddyber:

- Derfor bliver omgivelsernes sadeltagsmotiver og varianter af røde tegl afspejlet i vores boliger, fortæller Peter Olsson om boligerne, der er tegnet af Arkitema.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.813