23948sdkhjf

Europæisk entreprenør entrerer det danske marked med firkløver-formet supersygehus

Den europæiske facadeentreprenør Staticus har fået foden inden for på det danske marked: Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød er virksomhedens første opgave på dansk jord.

Det oplyser firmaet med hovedsæde i Litauen i en pressemeddelelse.

Det 118.000 kvm store hospitalsbyggeri er tegnet af Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og nu sætter Staticus så også sat sit præg på facaden med de organiske former. 

Den store facadeentreprenør er leverandør af en omfattende fullservice-værdikæde for udvikling af facader i tæt samarbejde med alle projektets parter.

– Der er ingen tvivl om, at Nyt Hospital Nordsjælland er et både spændende og vigtigt projekt for os hos Staticus. Ikke bare fordi det er det første danske projekt, vi er en del af, men også fordi der er tale om et storstilet hospitalsbyggeri, der vil få betydning for mange mennesker fremover, fortæller Jonas Garbaliauskas, der er project manager hos Staticus, i pressemeddelelsen.

Har tidligere arbejdet sammen med hovedentreprenøren

Fra bygherrens side var solide kompetencer og erfaring fra lignende projekter afgørende. Og der er tilfredshed at spore over den nye spiller på markedet:

– Den internationale profil er en afgørende faktor i et projekt som dette, da det i min optik vidner om en høj grad af professionalisme og styr på processerne. Her har Staticus vist sig at have den rette kapacitet og erfaring samt ikke mindst en stor grundighed, fortæller Ole Kongsbak, der er byggechef hos Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden.

Store hospitalsprojekter er ikke ubetrådt land for facadeentreprenøren, der har været en del af Radiumhospitalet i Oslo samt St Görans og Södertälje Sygehus i Stockholm. I Norge og Sverige har Staticus samarbejdet med entreprenøren NCC, der står i spidsen for hovedentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland.

Senest har de fået til opgave at designe, producere og installere facaderne på Islands nye nationale sygehus.

Fra design til aflevering

Staticus er specialiseret i at designe, producere og installere elementfacader, løsninger virksomheden blandt andet budt ind med til hospitalsbyggeriet i Hillerød.

– Størstedelen af de konstruktioner, der leveres til byggepladsen, er elementfacader præproduceret internt hos Staticus, siger Jonas Garbaliauskas og tilføjer:

– Desuden har vi fået mulighed for at levere hele paletten af services og være involverede lige fra start i designudviklingen og frem til projektets afslutning.

Efter planen slår Nordsjællands nye supersygehus dørene op for patienter, personale og pårørende i 2025, mens Staticus’ arbejde forventes at være afsluttet i 2023.

Staticus har som facadeentreprenør ekspertise inden for både arkitektur og ingeniørarbejde samt produktion, levering, installation og vedligehold. Selskabet har godt 600 ansatte tilknyttet kontorer i Vilnius, Oslo, Stockholm, Wien, Basel og London.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207