23948sdkhjf

Nyt formandsskab hos Bygherreforeningen sætter fokus på private aktører

Bygherrernes faglige identitet skal styrkes, og kendskabet til bygherrerollen og dens betydning for byggeriet og samfundet skal udbredes.

Sådan lyder visionerne fra Bygherreforeningen, i forbindelse med udskiftningen af formandsposten, hvor to private bygherrer sætter sig i spidsen for bestyrelsen. Det skriver Bygherreforeningen i en pressemeddelelse.

Det bliver Peter Fangel Poulsen, der er partner og direktør i Bauherr og Olli Fischer, der er Investment Director hos NREP, som tager over fra byggedirektør i KAB, Rolf Andersson.

Ifølge Bygherreforeningen sker valget af to repræsentanter fra det private segment, fordi foreningen i de senere år har oplevet medlemsvækst fra netop private virksomheder og bygherrer.

Beskrivelse af formand og næstformand:

Peter Fangel Poulsen er partner, direktør og stifter af Bygherrerådgivningsvirksomheden BAUHERR. Peter har tidligere være byggechef i Realdania By & Byg og står bl.a. bag opførelsen af BLOX. Han har tidligere arbejdet hos Slots & Ejendomsstyrelsen, DR og DSB. Peter er uddannet civilingeniør, og foruden en række andre bestyrelsesposter er han også udpeget som fagdommer ved voldgiftsnævnet.

Olli Fischer er Investment Director i NREP med ansvar for boliginvestering og -udvikling i Norden. Han har særligt fokus på fremtidens boliger, bæredygtige og innovative løsninger samt digitalisering. Olli har været i NREP i 5 år og har international erfaring som ejendomsudvikler og investor i bl.a. Syd- og Mellemamerika. Han har en baggrund som diplomingeniør, foruden at han som ny nyuddannet var ansat som managementkonsulent i McKinsey & Company. Olli sidder bl.a. i bestyrelsen for Plushusene Management.

Det er også erfaringen som private bygherrer, som de to nye formænd agter at bringe i spil.

- Vi håber, at vi med vores formandskab sammen med resten af den ni mand store bestyrelse kan være med til at skabe et bedre fundament for bygherrernes ageren, og de rammer de har som indkøbere af byggeri og anlæg. Vi er klar over, at som private bygherrer har et lidt andet perspektiv på tingene og det kan måske bruges til at italesætte nye dagsordner. Det gør vi selvfølgelig med en klar bevidsthed om og respekt for, at vi repræsenterer både offentlige, almene og private bygherrer og et ønske om at styrke og videreføre foreningens sunde udvikling, udtaler Peter Fangel Poulsen i pressemeddelelsen.

Vil tiltrække yngre talenter

Bygherreforeningen har i det hele taget oplevet medlemsvækst. Alene inden for de sidste 12 måneder er foreningen blevet næsten 20 pct. flere medlemmer, lyder det i pressemeddelelsen. Det er også den udvikling, som det nye formandsskab skal understøtte.

- Den udvikling ønsker vi selvsagt, at foreningen fortsætter i de kommende år, så vi kan få så stærkt et mandat som muligt i arbejdet med at varetage bygherrernes interesser, udtaler den ene af de to nye formænd, Peter Fangel Poulsen i pressemeddelelsen.

Samtidig er det en vision fra de to formænd at styrke kendskabet til bygherrernes rolle og skabe interesse for erhvervet.

- Bygherrerollen er lidt støvet. Ingeniører vil arbejde for de rådgivende ingeniører, og CBS’ere vil arbejde med investment banking. Men jeg tror ikke, at de unge talenter er opmærksomme bygherrerollen som en mulig karrierevej. Bygherren har både et ansvar og mulighed for at skabe en positiv forandring, og det er typisk bygherren der har mandatet og træffer den forretningsmæssige beslutning f.eks. indenfor bæredygtighed. Den fortælling skal fremmes og rollen skal Italesættes for de yngre talenter, udtaler Olli Fischer i pressemeddelelsen.

Sammensætning af bestyrelsen i Bygherreforeningen efter årsmøde 2022:

  • Peter Fangel Poulsen, partner og direktør, BAUHERR
  • Olli Fischer, Investment Director, NREP
  • Line Røtting Dornan, adm. direktør i Kuben Byg
  • Peter Mering, senior advisor, Danica Pension
  • Gitte Elefsen, centerchef, Furesø Kommune
  • Erik Stoklund Larsen, anlægsdirektør, Vejdirektoratet
  • Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo
  • Ole Kristian Bottheim, vicedirektør hos Center for Ejendomme, Region Hovedstaden.
  • Peter Munk, Bygningschef, Aalborg Kommune
  • Ingvar Sejr Hansen, Udviklings- og salgsdirektør, By og Havn (suppleant)
  • Pia Nielsen, direktør, FSB (suppleant)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172