23948sdkhjf

Licitationen mener: Kig til USA - små og store sammen skaber mere vækst

Alderen på USA’s mest værdifulde virksomheder bør give danske ledere et hint om, at fremtidens forretning skabes i partnerskaber mellem iværksættere og etablerede virksomheder. Sådan skriver Rolf Kjærgaard, CEO i Vækstfonden, som oplæg til arrangementet "Corporate og start-up - opbygning af win-win partnerskaber", som løber af stablen i dag. Bag arrangementet står Vækstfonden og Dansk Industri

Budskabet er, at de fem virksomheder med den højeste markedsværdi i C25-indekset i Danmark, har en gennemsnitsalder på knap 80 år. Men kigger vi på tendenserne i USA, så er billedet et helt andet. Her har de fem mest værdifulde virksomheder på børsen en gennemsnitlig alder på ca. 30 år.

Danmark har flere store og solide virksomheder og også et innovativt iværksættermiljø, der skal udvikle nogle af fremtidens store virksomheder. Men midt imellem disse to yderpunkter i dansk erhvervsliv ligger der et uudnyttet potentiale, hvor Danmark halter efter; et samarbejde mellem iværksættere og store virksomheder.

De store virksomheder har den økonomiske muskel og adgang til kunder, men er også ofte bundet af traditioner og etablerede rutiner. Iværksættervirksomhederne sprudler til gengæld med ideer og gå-på-mod. Så det ligger lige for at slå kompetencerne sammen.

Et godt sted at starte er at udarbejde en konkret strategi for hvordan og hvilke samarbejder, som vil komme både iværksætteren og den store virksomhed til gode.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172