23948sdkhjf

Licitationen mener: Mangler folk mens ledige tager på ferie

Det er svært ikke at blive forarget, når man hører, at danske borgere på dagpenge, kontanthjælp eller sygedagpenge rejser på ferie stik imod reglerne. Siden juni er der således rejst næsten 600 sager mod danskere, der mistænkes for at overtræde rådighedsreglerne.

Forargelsen er helt berettiget, men dykker man lidt ned i fænomenet, så bør vi være ligeså forarget over, at jobformidlingssystemet i den grad har spillet fallit.

Det er den særlige kontrolindsats, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), som tager snyderne på fersk gerning i landets lufthavne med kufferten pakket på vej med andre himmelstrøg. Det er fint, at de formastelige får ferieplanerne forpurret. Men set i det store perspektiv, så er det vel ikke en succes, at man får afsløret omkring 600 snydere. De burde jo alt andet lige være i beskæftigelse frem for at være på en eller anden form for overførselsindkomst.

Der er sikkert mange ledige, som meget gerne vil have et job og som gør en ihærdig indsats, men man kan godt mistænke nogle ledige for ikke at gøre en helhjertet indsats og som samtidig ikke får den fornødne hjælp fra jobformidlingssystemet.

Det handler også om, at den arbejdskraft, som efterspørges, skal være kvalificeret - og her spiller systemet tilsyneladende også fallit ved ikke at få opkvalificeret de ledige.

Politikerne må ryste posen og få skruet et system sammen som pumper kvalificeret arbejdskraft ud til virksomhederne i stedet for at "sende" dem på ferie.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.254