23948sdkhjf

Licitationen mener: Bygherrerne kan løse manglen på arbejdskraft i byggeriet - hvis de tør

Politikere og brancheorganisationer har travlt med at forsikre byggebranchens virksomheder om, at de arbejder intenst på reformer, som skal løse manglen på arbejdskraft.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, så kan man ikke fra den ene uge til den anden rekruttere så mange nye folk, der er brug for i byggeriet.

Derfor kigger man fornuftigt nok også lidt ud i fremtiden, men det er her, at kæden kan risikere at hoppe af. For skal man dimensionere fremtidens arbejdsmarked med den øjeblikkelige overophedning som skabelon? Tror man, at det voldsomme aktivitetsniveau vil fortsætte fremover? Eller kan man forvente konjunkturudsving som tager pusten af aktiviteten?

Af og til kan man forstå fremtiden bedre hvis man kigger tilbage. Historisk set har aktiviteten i byggeriet været præget af bølgetoppe og bølgedale. Sådan bliver det også fremover.

Derfor et det ikke en løsning at forsøge at løse en akut mangel på arbejdskraft ved at sørge for, at der er flere hænder om fem år. Hvad enten de sidder på udenlandsk eller dansk arbejdskraft. Eller på robotter.

Her og nu er den eneste vej ud af overophedningen og manglen på arbejdskraft i byggeriet, at opgavemængderne styres klogere og spredes ud.

Og her skal både offentlige og private bygherrer træde i karakter. De kan endda ende med at kunne bygge billigere.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109