23948sdkhjf

Omskifteligt projekt i mål – Bgb afleverer første af 653 boliger på Amager

En nedslidt erhvervsejendom ved Femøren Station på Amager er igennem de sidste par år blev omdannet til et boligområde med 653 nye ungdomslejebolige, Engvej 155.

Entreprenørfirmaet Bgb har siden slutningen af 2019 udført totalentreprisen, og har netop afleveret første del af byggeriet, 363 boliger, en daginstitution og greyboksen til dagligvarebutikken. De første lejere er allerede flyttet ind, mens Bgb fortsætter med at arbejde videre på resten af boligerne, skriver entreprenørfirmaet med afdelinger i Skive og Ishøj i en pressemeddelelse. 

- Jeg synes, det er en rigtig flot aflevering. Det skal man selvfølgelig synes, men vi havde altså lige omkring 200 mindre mangler på mere end 300 boliger. Det resultat er opnået efter en virkelig flot indsats af hele vores team af byggeledere, håndværkere og underentreprenører, siger Mads Volmer Nielsen, som er projektchef og partner i Bgb, i meddelelsen.

De sidste boliger på Engvej forventes at stå klar 30. maj 2022. 

Ændrede indhold - hotel trak sig

De i alt 653 boliger på Engvej 155 er indrettet i et tidligere kontorkompleks bestående af fire blokke. Boligerne får eget køkken og bad, fælles tagterrasser med udsigt over Øresund, fitnesscenter, et supermarked og en café, samt en daginstitution. 75 af boligerne opføres som almene boliger.

Entreprenøreselskabet kom tidligt med i projektet, og har sammen med bygherre udviklet løsninger, så boligerne indrettes i blokkene, som bevarer deres oprindelige betonkonstruktion, men ellers gennemgår en fuldstændig transformation. Særligt opsigtvækkende bliver kompleksets vartegn ud mod metroen, en gylden panoramabro, der har fået navnet ”Guldbarren”.

Den gyldne stålkonstruktion var oprindeligt tænkt som vartegn for det hotel, der var tænkt ind i ejendommen, men undervejs i byggeriet måtte der omprojekteres, da hoteloperatøren trak sig på grund af coronakrisen.  

Bgb, som har hjemsted i Skive og Ishøj og beskæftiger cirka 30 funktionærer og op til 250 tømrere, udfører alle opgaver inden for nybyg og renovering i fagentreprise, hovedentreprise og totalentreprise.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187