23948sdkhjf

Tagdækkere på job i trætårn: Her kan vi se eksotiske dyr – og måske også en svensker!

Det er arkitekt Theodor Andreas Hirth, som har tegnet det markante trætårn i Københavns Zoologiske Have, der efterhånden har nogle år på bagen. Det blev opført i foråret 1905, og siden indvielsen har udkigstårnet årligt givet 40.000 gæster mulighed for at tage både nære og fjerne omgivelser i øjenhøjde. Fra 43,5 meters højde giver det udsigt til pandaer, flamingoer og alskens vilde dyr. På solskinsdage kan du tilmed være heldig at se helt til Sverige på den anden side af Øresund.

Og nu kan nysgerrige udsigtskiggere få glæde af et 360 graders view i tørvejr for regn og slud. Tårnet er nemlig blevet istandsat fra top til tå gennem de seneste fem måneder. Blandt andet er der kommet en ny trækrone på toppen samt et ekstra lysende Zoo-logo, der peger mod København. Dertil skal nye skilte hjælpe til med at udpege byens andre tårne. Sidst men ikke mindst er træ med råd i blevet skiftet ud, træværket er plejet med maling, og så er tårnet blevet udstyret med et helt nyt tag.

Udfordringer blev løst på byggepladsen

Udførelsen af den nye tagløsning blev varetaget af ProTag APS fra Valby. Ejer og tagdækker Magnus Ingemansen fortæller, at der helt forventeligt opstod en række udfordringer på byggepladsen fra start til slut.

- Der er tale om en gammel tagkonstruktion med tre forskellige tagflader og mange træstolper, som går igennem. Der var mange detaljer at tage hensyn til, og der var mange små udfordringer, som først kunne løses, når vi var i gang på byggepladsen.

Tårnets nye tagløsning består af 400 kvm. tagpap fordelt på tre forskellige tagflader. Membranmaterialet Derbicolor stammer fra den belgiske producent Derbigum, som herhjemme er repræsenteret af Eurotag Danmark og udelukkende lægges af specialiserede tagpapentreprenører.

- Det var afgørende, at vi kunne finde en løsning med en lang holdbarhed. Den valgte membran har derfor stor rivestyrke og modstandsdygtighed overfor perforering, så der går lang tid, før tårnet igen skal pakkes ind i stillads, fortæller salgs- og projektchef Kenneth Sandbye.

Førsteklasses udsigt under arbejdet

Som materialeleverandør havde Eurotag Danmark fra projektets start betinget sig, at de ville være med til at løse de potentielle udfordringer, der kunne opstå under monteringen.  

- Det fik vi heldigvis rig mulighed for. Vi kender vores produkter rigtig godt, og derfor gav det god mening, at vi var med på råd undervejs, da opgaven skulle udføres, forklarer Kenneth Sandbye, der jævnligt måtte tage turen op i tårnet, når der var brug for support.

På trods af udfordringerne, der fra start til slut fulgte med det utraditionelle projekt, var det spændende at være en del af. Ikke mindst det formidable udsyn til byens skyline og alverdens vilde dyr gjorde opgaven til noget ganske særligt.  

Tagdækker Magnus Ingemansen er enig:

  Det er ikke hver dag, at man får lov til at engagere sig i sådan en opgave. Det er jo en ikonisk bygning med en udsigt ud over det sædvanlige, og fremover, når vi får øje på tårnet, vil vi da tænke, at dét tag har vi udført.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11