23948sdkhjf

Fire bud på ny version af 150 år gammelt, nedbrændt hotel - ét er videre

Hotel Julsø ved Himmelbjerget, der brændte ned til grunden sidst i februar sidste år, skal genopføres. Det blev slået fast tidligere i år, og nu er processen med at finde det nye hotels form og udseende nået så langt, at arkitekterne er komme med deres fortolkning af bygningen. 

Økonomiudvalget i Skanderborg Kommune valgte efter et møde onsdag i denne uge at arbejde videre med det arkitektoniske udtryk i E+N Arkitekturs forslag. Det fremgår af referatet fra mødet.

E+Ns forslag var et blandt fire bud på, hvordan det nye Hotel Julsø kan tage sig ud. De øvrige var udfærdiget af Arkitektfirmaet Sten Hassager Petersen, Aart og Cubo. Du kan se arkitekternes bud i billedhjulet. 

Branden på Hotel Julsø 

Det 150 år gamle Hotel Julsø blev sidste i februar 2020 hærget af en voldsom brand, hvor en af bygningerne brændt ned til grunden.

Før i januar i år blev det endelig besluttet, at det ikoniske hotel ved foden af Himmelbjerget skulle genopføres.

Udgangspunktet for planerne er, at det nye hotel ønskes opført med stort set samme placering, som det nedbrændte. Desuden ønsker man en bygning i fire etager på 15,5 meter og i alt cirka 1.950 etagemeter. Hotellet indrettes med cirka 300 kvm restaurant til cirka 200 personer og 29 værelser. 

Rosende ord fra administration og naturfredningsforening

Økonomiudvalget i Skanderborg Kommune blev onsdag præsenteret for arkitekternes forslag for det genopførte hotel. 

Med forslagene fulgte også administrationens vurdering af arkitektur og de hensyn, der skal varetages med søbeskyttelseslinjen. Her er der særligt rosende ord til forslaget fra E+N, som blandt andet lyder: 

”Det vurderes at projektet på interessant og indlevet vis vil kunne åbne et nyt kapitel i stedet historie. Det viste skaber forventning om at kunne lykkes med både at optræde diskret, formidle og genfortælle stedets historie og tilmed sikre eksisterende bebyggelse/stedets kulturhistorie en visuelt naturlig rolle i fremtiden.”

og

”Projektets unikke løsning bygger videre på fortællingen om ’et særligt sted’ med mulighed for ’særlig oplevelse’, der knytter sig til stedets historie.” 

Også Dansk Naturfredningsforening Skanderborg kalder i en kommentar E+N’s projekt som det bedste af de fire, fremgår det af dagsordenen for økonomiudvalgets møde.

På den baggrund valget økonomiudvalget altså, at der arbejdes videre med udgangspunkt i skitsematerialet fra E+N, og at dette projekt indgår i en forhøring efter planlovens § 23c, samt at der inviteres til indledende borgerdialog.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172