23948sdkhjf

Licitationen mener: Nøl med infrastruktur truer en hel branche som sender hver femte hjem

Mens det halve af Danmarks befolkning, erhvervslivet og alle politikere på Christiansborg nærmest står på nakken af hinanden for at afkræve regeringen en tidsplan for corona-genåbningen, så ligger et helt erhverv - anlægsbranchen - og gisper efter vejret.

Mens aktiviteten i byggeriet er buldret frem, så er der ikke meget, der rører sig i anlægsbranchen. Ikke fordi der ikke er behov for ny infrastruktur. Men fordi man venter på en infrastrukturplan, hvor køreplanen for de politiske forhandlinger tilsyneladende er gemt så langt væk i skuffen, at transportminister Benny Engelbrecht ikke kan finde den.

Lige nu er der forlydende om, at politikerne kan sætte sig til forhandlingsbordet efter påske. Og det er en gedigen forsinkelse selv i den offentlige sektor, hvor forsinkelser ellers ikke er et ukendt fænomen.

Da den socialdemokratiske regering kom til magten, lød meldingen, at forhandlingerne om en infrastrukturplan skulle skydes i gang i efteråret 2019. Så blev det til foråret 2020 og i december 2020 blev det så til starten af 2021.

Mens regeringen nøler, sender virksomhederne i anlægsbranchen medarbejderne hjem og kigger bekymret på maskinparken, som står bomstille. De seneste år har anlægsbranchen måttet skære godt hver femte stilling fra i en tid, hvor resten af byggebranchen ellers har klaret frisag.

Det er ikke bare politisk nøl. Det er politisk uansvarlighed af værste skuffe.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125