23948sdkhjf

Licitationen mener: Ingen nåde hos Skat for afvikling af Corona-lån

Frygten for, at vi lige nu står og kigger ind i en syndflod af konkurser, er reel nok. Også i bygge- og anlægsbranchen, hvor aktivitetsniveauet ellers har været højt næsten siden nedlukningen i marts måned sidste år.

Når konkurs-spøgelset lurer i byggeriet, så skyldes det blandt andet, at mange af branchens virksomheder nærmest altid slås med likviditeten. Der er mange penge ude at svømme, når der bygges. Og det er ofte håndværksmestrene og entreprenørerne, der stille likviditet til rådighed i form af lange betalingsfrister og ganske få aconto begæringer.

Der er derfor ikke noget at sige til, at også virksomheder i byggeriet har takket ja til at "låne" a-skatten, momsen o.a. Vel vidende, at pengene naturligvis skal betales tilbage. Men det kan være særdeles risikabelt at give likvidteten kunstigt åndedræt på denne måde.

For når fristen udløber og pengene skal indbetales til Skat, så er der ingen nåde, hvis man ikke kan betale. Når det handler om corona-relaterede lån, så er det tilsyneladende ikke muligt at få en afdragsordning eller udskyde betalingen yderligere. Her skal pengene falde på skæringsdagen.

Den praksis kommer formentlig til at betyde, at virksomheder med god aktivitet, men med mangel på likviditet, må dreje nøglen.

Et hurtigt udspil fra regeringen bør kunne stoppe regelrytteriet til gavn for økonomien og beskæftigelsen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109