23948sdkhjf

Op mod 1.200 på byggepladsen – medicokæmpe udvider for milliarder i Hillerød

Medicovirksomheden Fujifilm Diosynth Biotechnologies udvider sin fabrik i Hillerød med 25.000 kvm. Investeringen på 5,8 mia. kr. fordobler kapaciteten på produktionsanlægget af biologiske lægemidler.

Det er ifølge SN.dk endnu ikke afgjort, hvilket entreprenørfirma, som får til opgave at føre milliardprojektet ud i livet. Fujifilm forventer dog, at der kommer mellem 800-1.500 medarbejdere på byggeprojektet. 

Birgitte Thygesen, Head of Business Support hos Fujifilm i Hillerød, oplyser til SN.dk, at Fujifilm afventer byggetilladelsen til projektet. 

På ingeniørsiden arbejder Fujifilm sammen med den amerikanske rådgivende ingeniørvirksomhed Flour. 

For nuværende omfatter arbejdet på grunden Trollesminde Erhvervspark jordarbejde med pilotering. Det ventes at løbe frem til juni.

Dansk-japansk-digital spadestik

Med fremmøde fra Japan og Danmark og i bedste coronavenlige og digital stil er der taget første spadestik til anlægget. Det skete ved to danske chefer på anlægget I Hillerød, Henrik Buhl og Lars Petersen, samt Keita Hirabayashi, Senior Director fra det janske selskabs hovedkontor.  Men også to topchefer fra Fujifilm, Takatoshi Ishikawa og Toshihisa Iidan, samt Japans ambassadør i Danmark, Miyagawa Manabu, og borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen, fulgte med online.  

– Jeg er meget stolt over, at Fujifilm har valgt at foretage så markant en investering i Hillerød, sagde Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød Kommune og tilføjede, at hun glæder sig til at byde mange nye Fujifilm-ansatte velkommen i kommunen. 

Og nye ansatte kommer der. For at have folk nok til udvidelsen vil Fujufilm oprette 300 nye job I Danmark inden udgangen af 2023. I dag er der omkring 800 ansatte tilknyttet fabrikken i Hillerød.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128