23948sdkhjf

Entreprenør fra Grindsted og arkitekt fra Horsens bag 331 boliger i Esbjerg

Vinderen af et nyt boligområde med 331 boliger, et fælleshus og 3.000 kvm erhverv på Storegade i Esbjerg er fundet. Det meddeler Ginneruparkitekter, som har vundet arkitektkonkurrencen for projektet, der har Junge Byg fra Grindsted som bygherre. 

Planen for området, en nu nedlagt industrigrund ved en af Esbjergs store færdselsåre ind og ud af bymidten, indebærer etablering af et grønt og mangfoldigt bymiljø, med blandede boliger og erhverv. Tanken er, at det med sin centrale placering bliver definerende for ankomsten til den tættere bebyggede del af byen.

Tarmrensergrund bliver boligområde

Efter længer tids tilløb indgik Junge Byg en købsaftale om den cirka 30.000 kvm store grund ved Storegade med Dat-Schaub Group, der havde forarbejdet svinetarme på grunden i mere end 100 år. 

Projektet med en samlet byggesum på et ikke nærmere specificeret millionbeløb er ifølge JV.dk Junge Bygs hidtil største. 

– Vi har designet en attraktivt grøn bydel i den eksisterende by. Derfor har det været meget vigtigt for os at skabe en høj grad af åbenhed til omgivelserne. Således bliver området ikke blot et rart sted at bo og opholde sig, men også et samlingssted og et offentligt og mangfoldigt byrum til glæde for hele Storegade-kvarteret, siger Jens Erik Rasmussen, arkitekt og partner i Ginneruparkitekter, i pressemeddelelsen om tankerne bag udformningen af området. 

Den bærende landskabelige idé for det nye boligområde er at skabe et grønt og frodigt udtryk, som inviterer offentligheden indenfor og naturligt forbinder de forskellige bebyggelser indenfor området. Bygaden er projektets nerve, som med en sin ”urbane og grønne karakter” skal forene byens kvaliteter med det nære hverdagsliv. 

Bygningskroppene placeres i det grønne landskab og danner tilsammen mere private opholdsrum imellem sig. Her etableres anvendelige uderum for børn, unge og voksne. I de trygge rammer er der plads til leg og aktivitet, og her er plads til fordybelse og fællesskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148