23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: God finanslov for byggebranchen, som er klar til grønne udfordringer

Midt i en tid, hvor politisk mudderkastning om minkavlere, uddeling af næser og afsløring af fortrolige e-mails mellem ministerierne fylder i medielandskabet, er det lykkedes nogle af partierne på Christiansborg at nå til enighed om en finanslov for 2021.

Det er tilmed en finanslov, som overordnet set bliver modtaget rigtig godt af erhvervslivets organisationer. Der lægges især vægt på, at finansloven indeholder en lang række initiativer som understøtter iværksætteri og markedsvilkårene for især små og mellemstore virksomheder. Det er nemlig hele denne innovative og fleksible underskov af virksomheder, som er rygraden i den danske økonomi og som samtidig er den lim som holder sammen på hele ideen om den danske model.

Finansloven tager samtidig for alvor fat på at skubbe den grønne omstilling videre i et meget højt tempo.

For bygge- og anlægsbranchen er finansloven for 2021 vel nok en af de bedste i mange år. Sådan er det ofte med finanslove, som vedtages med Socialdemokratiet ved roret. Her åbnes de offentlige kasser lidt mere villigt end partierne i blå blok har for vane.

Desværre er det også sådan, at restriktionerne i kølvandet på bekæmpelsen af Corona for en tid kan blive en slem mavepuster for udfoldelsen af en række af initiativerne i finansloven.

Men, som udgangspunkt er kursen sat. Kodeordet er ikke blot omstilling. Nu handler det om grøn omstilling. Og bygge- og anlægsbranchen er klar til udfordringerne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125