23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Mudder og mink slører overblikket og hæmmer genstarten

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den samlede erhvervstillid er faldet. Det er første gang i et halvt år, at erhvervslivets humør er for nedadgående. Virksomhedernes forventninger til omsætning, indtjening og aktivitet er med andre ord blevet mindre. Erhvervslivet reagerer især på corona-relaterede faktorer. De øgede smittetal og restriktioner er med til at påvirke negativt, mens udmeldingerne om en vaccine påvirker positivt.

Mange virksomheder i detailhandlen og i byggeriet har stadig meget at se til for at kunne dække den hjemlige efterspørgsel.

Til gengæld står det sløjt til i eksporterhvervene. Nedlukningen af landene omkring os, rejserestriktioner og stigende smittetal slår voldsomt igennem på aktivitetsniveauet i eksporterhvervet, hvor virksomhederne har stærkt faldende ordretilgang.

Den genstartspakke for eksporterhvervet, som regeringen og en række støttepartiet lagde på bordet i oktober måned, skal måske allerede nu suppleres med nye initiativer. Stor aktivitet i eksporterhvervene smitter altid positivt af på hjemmemarkedet. Ikke mindst i bygge- og anlægsbranchen, som i udpræget grad er et af de hjemmemarkedserhverv, som skaber arbejdspladser.

Derfor er det helt afgørende, at politikerne hopper ind i virkeligheden og væk fra mudderkastningen om mink og magtfuldkommenhed og får skruet nogle modeller sammen, så erhvervstilliden kan stige igen. En helt konkret opgave, som kan og skal løses.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112