23948sdkhjf

Skulle stå færdig sidste år – nu får "Danmark højeste træhus" grønt lys

Cree Denmark fik mandag ja til at opføre en træbygning i seks etager i København, da Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune godkendte en indstilling om byggetilladelse. Det skriver Byrummonitor. 

Byggeriet på Østerbrogade 190 i København kommer til at bestå af 20 studielejligheder samt en café og vil med sine seks etager - stadig - erobre titlen som Danmark højeste træhus. Fundamentet støbes med beton, ligesom dele af indmaden af hensyn til støj og brandsikkerhed laves af andre materialer, men resten bliver træ- og hybridsystemet Cree. 

– Det betyder, at vi nu kan komme videre med projektet. At vi ganske enkelt kan få opført det her referencebyggeri, som det er, både for os, men også for resten af branchen, som kigger over mod os for at se, hvordan man i praksis bygger høje huse med træbaserede konstruktioner, siger Frederik Spanning, direktør i Cree Danmark, til Byrumsmonitor.

Cree Danmark

Cree Danmark blev etableret tidligt i 2018 som en del af J. Jensen-koncernen. Gennem samarbejdet den danske koncern sikret sig adgang til et byggesystem baseret på krydslamineret træ (CLT).

Baggrunden var en aftale mellem J. Jensen-koncernen og den østrigske byggespecialist Cree GmbH. 

Projektet i seks etager på Østerbrogade 190 i København blev præsenteret i november 2018 som Danmark højeste træhus. Dengang lød det, at bygningen skulle stå færdig i løbet af 2019.

Cree Danmark, som er et datterselskab under J. Jensen, står bag det nye byggeri i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og de rådgivende ingeniører fra Moe.

Ansøgte om tilladelse i november 2018

Og formuleringen ”komme videre med projektet” virker meget rammende, for træbyggeriet været længe undervejs. Faktisk skulle bygningen ifølge de første præsentationer fra november 2018 have stået klar sidste år.

Allerede den 2. november 2018 ansøgt folkene bag træhusplanerne om at opføre nybyggeriet. 

Efterfølgende havde forvaltningen og ansøger en langvarig dialog, blandt andet på grund af det byggeteknisk usædvanlige i at store dele af den bagvedliggende konstruktion er baseret på træ. Valget af trækonstruktion har været medvirkende til et forlænget sagsforløb, ifølge Københavns kommune fordi der ikke findes understøttende statslig vejledning, hvilket gør det vanskeligt at administrere reglerne.

Træbygningen på seks etager - fem etager med boliger samt cafe i stueetagen - bliver 861 kvm, mens en fællesbygning bliver 70 kvm. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114