23948sdkhjf

Borgermøder om E45-udvidelse bliver virtuelle

I løbet af september holder Vejdirektoratet tre virtuelle borgermøder i forbindelse med offentliggørelsen af vvm-undersøgelserne for udbygningen af E45 Østjyske Motorvej til tre spor i hver retning på strækningerne Vejle-Skanderborg, Aarhus S-Aarhus N ogAarhus N-Randers N.

På grund af den usikre udvikling i situationen med Corona-virussen har Vejdirektoratet været nødt til at ændre de fysiske borgermøder til virtuelle borgermøder.

I form og indhold kommer de virtuelle borgermøder til at ligne de fysiske, forstået på den måde at der både vil være en fremlæggelse af de centrale aspekter i Vejdirektoratets vvm-undersøgelse samt mulighed for at stille spørgsmål til de pågældende projektledere og fageksperter.

- Vi har forsøgt at udvikle et koncept, der ligner de fysiske borgermøder, således at vi både laver en grundig præsentation af vores vvm-rapporter og besvarer spørgsmål fra borgerne, siger afdelingsleder Karsten Kirk Larsen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi befinder os jo - som resten af samfundet - i en ny situation og afprøver de muligheder, teknikken giver os. Det er vores forhåbning at bruge denne metode til at kompensere for det faktum, at vi på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for rent fysisk at mødes med borgerne i de kommuner, som de undersøgte dele af motorvejen løber igennem, fortsætter han i pressemeddelelsen.

Tre virtuelle møder
Der bliver tre virtuelle borgermøder. Et for hver VVM-undersøgelse af motorvejens del-strækninger, hvor det første løber af stablen i aften og omhandler strækningen Aarhus S - Aarhus N.

På borgermøderne vil Vejdirektoratets projektleder og fagfolk fortælle om nogle af de vigtigste resultater af vvm-undersøgelsen for motorvejsudbygningen, blandt andet vejprojektet, natur og miljø, støj, ekspropriation og ejendomsforhold samt trafik- og samfundsøkonomi.

Hvert enkelt borgermøde bliver streamet live på Vejdirektoratets hjemmeside. I forbindelse med streamingen vil der være en chatfunktion, hvor man kan stille spørgsmål til projektlederne og de øvrige fagfolk.

Når borgermøderne er slut, vil de streamede optagelser af møderne blive lagt på projekternes hjemmesider.

De to øvrige borgermøder foregår mandag 14. september og omhandler strækningen Aarhus N - Randers, mens strækningen Vejle - Skanderborg er på programmet tirsdag 15. september. Alle møder foregår fra klokken 19 til 21.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.474