23948sdkhjf

Første store boligbyggeri i Roskilde-kvarter tuner sig ind på Frekvensen

Solen stod højt på himlen, da entreprenører, håndværkere, arkitekter, kommende beboere og naboer mødte op til rejsegilde i Roskilde-bydelen Musicon tirsdag. 

Fejringen markerede en milepæl for Frekvensen, det første store boligbyggeri i det nye kvarter, Indfaldet. 

JCN Bolig er entreprenør på Frekvensen, som omfatter 111 lejeboliger fordelt på 9.420 kvm i fire plan samt fælleshuset Agora på 150 kvm og butikslejemål på 430 kvm.  

– Frekvensen er det første af de store nye byggerier, der tages i brug. På den måde er de her bygninger – med alle de små og store detaljer – også med til at synliggøre, at visionerne og drømmene for Musicon nu for alvor bliver realiseret, lød det blandt andet fra Tomas Breddam, Roskildes borgmester, fremgår det i en pressemeddelelse.

"Frekvensen" ses i facaden

Hele Musicon kommer i løbet af få år til at huse både studerende, par, singler, børnefamilier, enlige med børn og ældre mennesker. Beboerne bliver samtidig en vigtig del af Musicons kreative udvikling, hvor de skal inddrages, engageres og føle ejerskab til bydelen.

Projektets grundidé, som navnet Frekvensen antyder, afspejler sig i facaderne gennem materialeopdeling, “rytmer” og overgange. I materialevalg, farveholdning, detaljering og overgange skabes yderligere referencer til udvalgte musikinstrumenter i mere eller mindre konkret forstand. 

Facaden er også et eksempel på, hvordan bygningen arkitektonisk omfavner Musicon-ånden. Blandt andet ved at bruge "guld" på en del af facaden, der vender over mod bydelens kulturelle flagskib, det gyldne museum Ragnarock. 

Samtidig er Frekvensen også det første skridt i retning af at skabe et dynamisk handelsstrøg i Rabalderstræde, med 470 kvadratmeter butikslejemål i stueplan, som skal være startskuddet til den nye handelsgade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221