23948sdkhjf

HP Byg færdig med syvende projekt på gammel eternitfabrik

En relativt lille og skrånende byggegrund på Eternitten i Aalborg, er udnyttet med forskudte etager i de to forbundne bygninger med 84 boliger, som rejser sig over området. 

Tegnet af Friis & Moltke og opført i totalentreprise af HP Byg er de syv til ni etager bygninger blandt de højeste på den 52 hektar tidligere industrigrund, hvor Dansk Eternit Fabrik lukkede i 2005. 

Bygningen bærer navnet Udsigten, hvilket den lever op til med udsyn over Aalborg og landskabet omkring byen – blandt andet fra en 266 kvm tagterrasse, ligesom hver bolig har mindst én altan. Da HP Byg hejste den sidste skurvogn væk og sløjfede byggepladsen, stod der en lejer på spring til næsten samtlige af bygningens boliger, som alle har mellem et og tre værelser. 

Samtidigt er bygningen på samlet 6.200 kvm samt knap 700 kvm parkeringskælder placeret på den højeste del af området. 

Forskudte etager er nøglen
Et vigtigt omdrejningspunkt i disponeringen har været at sikre en god udnyttelse af en skrående byggegrund på kun 2.200 kvm. Her har et centralt greb været at gøre brug af to bygningsmasser, som er forbundet i en fælles trappeopgang og samtidigt lade der være en halv etages højdeforskel mellem dækkene i de to sektioner. 

- Dét, at bygningerne er forskudte med en halv etage i forhold til hinanden, betyder, at arealet af den fælles trappeopgang kan reduceres, fortæller arkitekt Mogens Husted Kristensen fra Friis & Moltke. 

Med de 84 boliger, som har adresse ud til Sohngårdsholmsvej langs Eternitgrundens østside , er det syvende gang, at HP Byg afslutter et projekt på den gamle industrigrund. Med byggerier som blandt andet Fronthuset og Boech Hansen Husene har byggevirksomheden tidligere både opført erhvervsbyggeri og boligbyggeri på den efterhånden velkendte placering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.972