23948sdkhjf

Nu lyder startskuddet: 300 nye boliger og sundhedshus i Støvring

Rebild Kommune udbyder nu salg af en knap 45.000 kvm stor grund i Støvring Ådale, bygning af et nyt sundhedshus og etablering af områdets centrale torv i ét samlet udbud. Det skriver Rebild kommune i en pressemeddelelse. 

Hermed lyder startskuddet til realisering en ny, tæt bydel i Støvring, som både giver byen et nyt kvarter, og samtidig er byggeklodsen, der skal binde den gamle bymidte og de nye boligområder øst for jernbanen sammen.

 

Grunden ligger yderst centralt, umiddelbart øst for stationen i Støvring. På grunden skal det nye sundhedshus bygges sammen med ca. 300 etageboliger/rækkehuse. Der er tale om en hel ny bydel i Støvring Ådale, der skal realiseres over de kommende år. 

Støvring har allerede fået mange tilflyttere til nye parcelhuskvarterer i Støvring Ådale. Med den kommende bydel kommer også andre boligtyper. 

Sundhedshus som kickstarter
Ifølge formand for Sundhedsudvalget Lene Schmidt Aalestrup er byrådets beslutning om at bygge det nye sundhedshus i den nye bydel en kommunal investering i udviklingen af området, og samtidig er det en af brikkerne til at binde Støvring by bedre sammen: 

- Vi ønsker at kickstarte realiseringen af den nye bydel ved at investere i opførelsen af sundhedshuset i området. Samtidig vil placeringen af sundhedshuset i den nye bydel blive et knudepunkt for borgernes anvendelse af området, siger Lene Schmidt Aalestrup, formand for Sundhedsudvalget, i pressemeddelelsen. 

Planen er, at sundhedshuset skal indeholde det kommunale sundhedscenter foruden et hus til almen lægepraksis og øvrige praksisyder som for eksempel tandlæger, jordemoderkonsultation, udendørs trænings- og opholdsarealer, café, mulighed for frivillige aktiviteter, lokaler og udstyr til tværfagligt samarbejde og meget mere. 

Sundhedshuset skal stå færdig medio 2022. 

I udbuddet er også indeholdt etablering af et nyt bytorv, der indrettes, så både børn og voksne har lyst til at opholde sig på torvet og være med til at skabe liv i den nye bydel på alle tider af dagen. I sundhedshuset indrettes en cafe, som også kan bruges af byens borgere. 

I forlængelse af torvet planlægger kommunen at anlægge en ny cykel- og fodgængerbro over banen, så den nye bydel knyttes naturligt sammen med Jernbanegade på den anden side af banen.

Støvring Ådal - Vejen fra vision til realisering

Processen startede i 2017 da det tidligere byråd satte gang i en visionsproces for området. I løbet af processen har en række interessenter været inddraget. Herefter kom arbejdet med en udviklingsplan i udbud og tre rådgiverteam blev udvalgt til at komme med hver deres bud på, hvordan visionen for området kunne omsættes til virkelighed.

Byrådet valgte i 2018 rådgiverteamet Arkplan og LE34 samt underrådgiver Projekt Gruppen til at arbejde videre med en samlet udviklingsplan.

I 2019 vedtog byrådet den samlede udviklingsplan for området, og i starten af 2020 har byrådet vedtaget en rammelokalplan med designmanual, der sætter rammerne for områdets fremtidige byggeri, gader og byrum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141