23948sdkhjf

Engelsk bly: Københavnsk entreprenør genopdagede gamle traditioner

Byens Tag & Facades ekspertise inden for kulturhistoriske projekter kom til sin ret, da firmaet tog hånd om en opgave på Kloster Kirken i Sorø; hovedentreprisen på den udvendige restaurering af kirkens blytage og kobberspir. 

Den specielle tagentreprise lå omkring 18 mio. kr., fortæller bestyrelsesformand og medejer Niels Johansen til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Opgaven krævede noget ekstra i en tid, hvor næsten ingen har specialiseret sig blytage længere. I processen opbyggede den københavnske entreprenør da også viden om udskiftning af blytag og cementerede dermed også sin rolle som et af landets få firmaer, der kan håndtere disse opgaver. 

For at blive helt skarpe på blyarbejdet var firmaets folk på studietur i England. 

– Vi skulle til England for at få blytækkere til at hjælpe os. Selve blyet er også købt i England, forklarer Niels Johansen. 

I arbejdet på det historiske tag blev der også fundet tid til, at de erfarne englændere tilknyttet tagprojektet kunne lære fra sig til folkene hos Byens Tag & Facade. 

Afsluttet 7 måneder før tid
Arbejdet i Sorø blev iværksat i 2019 og var planlagt til afslutning i august 2020, men allerede i januar kunne Byens Tag & Facade sige tak for nu. 

– Vi angreb byggeriet på en måde, hvor vi kunne arbejde på en meget større del af kirkens tag end oprindeligt planlagt. Opgaven var planlagt i mindre faser, men vi valgte at bekoste mere stillads for at få en meget bedre rytme i arbejdsprocesserne. Det gjorde, at vi blev hurtigere færdig, forklarer Niels Johansen. 

Ekstra stillads kostede mere end først planlagt, men ved at forkorte arbejdet kunne lejeudgifterne omvendt reduceres, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125