Plushusene kommer til Lisbjerg og tager 226 boliger med sig
226 nye rækkehuse, punkthuse og generationshuse bliver indholdet i det område i Lisbjerg, som selskabet Plushusene med Aarhus Byråds godkendelse har vundet udbuddet af.
Fakta: Plushusene i Lisbjerg Bygherre: Plushusene Management Totalentreprenør: Casa Arkitekt: Årstiderne Arkitekter, SLA Landskabsarkitekter Byggeperiode: Forventet opstart i sommeren 2021 med en forventet byggeperiode på 18- 24 måneder, da byggeriet færdiggøres etapevist Grundareal: 32.000 kvm, ca. 226 boliger og fælleshus Projektet forventes certificeret på DGNB guldniveau. Plushusene er etableret i 2018 af Casa Group og NREP med en vision om at skabe et nyt lejeboligkoncept, som bygger på de nyeste trends og behov inden for co-living. |
Plushusene, som blev etableret af Casa Group og NREP i 2018, har indgået købsaftale med Aarhus Kommune om en cirka 32.000 kvm stor grund, hvor de mange boliger skal opføres.
- Vi er rigtig glade for at kunne etablere et Plushusene bofællesskab i Lisbjerg, som bliver det første site i Jylland, udtaler adm. direktør i Plushusene, Martin Kring, med henvisning til selskabets projekter i Nicå og Hedehusene.
Samler generationerne
Boligerne i Lisbjerg varierer i størrelse fra cirka 60 til cirka 109 kvm og er designet til et mix af aktive voksne 55+ og børnefamilier. Generationshusene er tegnet med henblik på at huse en families ældre generation i stueboligen, mens børn og børnebørn bor ovenpå.
Boligerne er alle indrettet med køkken, vaskesøjle m.v. og har separat indgang, så der er mulighed for at bo tæt og nyde godt af hinandens samvær og hjælp, men samtidig at kunne gå hver til sit.
Centralt i bebyggelsen ligger fælleshuset med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, boldspilsrum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum med opholdszoner, nyttehave og legeplads.
Støtter op om områdets udvikling
Lisbjerg skal over de næste årtier udvikles til en by i naturskønne omgivelser med plads til 25.000 beboere. Det samlede byudviklingsområde kommer til at indeholder op til en million etagemeter til bolig og en kvart million til erhverv. Udviklingsplanen indeholder også syv delstrategier for området.
Plushusene har i deres tilbud, som de øvrige deltagere i udbuddet, skullet arbejde med netop de syv delstrategier, herunder hvordan bebyggelsen signalerer by, bymidte, tæthed og mangfoldighed. Samtidig har de skullet beskrive, hvordan projektet bidrager til at skabe byliv og levende byrum.
De syv delstrategier for Lisbjerg: 1) Bykvalitet, byliv og byrum |
– Plushusene kommer til at bidrage til, at man kan mødes på tværs af generationer, uanset om man er en børnefamilie eller aktive seniorer. Projektet giver mulighed for, man kan mødes både ude og inde, og det vil bidrage til, at området bliver en del af en interessant og levende by, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.
Lokalplanarbejdet starter op nu. Byggestart forventes i sommeren 2021.