23948sdkhjf

Helt ny bydel skal realiseres

Det bliver AP Ejendomme, der skal udvikle en ny central bydel, som forbindelse mellem Campusområdet, havnen og bymidten i Kolding.

AP Ejendomme blev på byrådsmødet i Kolding Kommune tirsdag aften udvalgt som køber af området ved Holmsminde og Riberdyb, der nu skal udvikles til en helt ny central bydel.

Valget af AP Ejendomme er sket blandt tre tilbudsgivere, som alle har fremlagt et idéoplæg til en ny bydel ud fra ti forskellige temaer. Udviklingen af bydelen skal ske i et tæt samarbejde med Kolding Kommune, og AP Ejendomme lægger op til at lave inddragende designprocesser, så borgerne kan komme med input til udvikling af området. 

AP Ejendomme har ifølge Kolding Kommune vundet på en stor idérigdom i oplægget af både praktisk og kreativ karakter. Desuden stiller AP Ejendomme med et stærkt hold. Holdet består både af designere, byplanlæggere og arkitekter med Arkitema Architects som bærende kraft.

Med til bedømmelsen er der også lagt vægt på AP Ejendommes erfaring i at udvikle større byområder, samt en høj sikkerhed for realisering. AP Ejendomme viser med deres idéoplæg, at bæredygtighed har en høj prioritet, ligesom designworkshops med borgere er vigtige i processen. 

- Vi glæder os rigtig meget til at få mere liv i bymidten, og vi er sikre på, at vi her har fundet en samarbejdspartner, der både kan og vil lægge kræfter i, at den nye bydel bliver en Kolding-bydel, og ikke bare et copy-paste projekt fra en anden by. Vi vil have noget sjæl i bydelen, som både skal være et boligområde og et område for hele Kolding, hvor Kolding Å skal udnyttes som et aktiv. Med AP Ejendommes oplæg vil designworkshops fylde meget, så vi får skabt, netop dét Kolding har brug for, siger borgmester, Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Ti temaer
Den nye bydel skal leve op til kommunens vision for området, som indeholder ti temaer, hvor blandt andet design, liv ved åen og bæredygtighed indgår. Og så skal der også indarbejdes et socialt bæredygtigt projekt. Det er et boligprojekt som skal samle både seniorboliger, familieboliger og ungdomsboliger til bevægelseshæmmede, og som allerede er finansieret af Elsass Fonden, Bevica Fonden, Lejerbo og Realdania.

- Vi er stolte af, at et så ambitiøst socialt bæredygtigt projekt kan realiseres i Kolding. Vi får nu 50 lejligheder, der er indrettet til unge handikappede, og som ligger centralt i blanding med senior og familieboliger. Den nye bydel sikrer en stor mangfoldighed i både beboer- og boligsammensætning, og jeg glæder mig til den kommende proces”, siger gruppeformand for Socialdemokratiet i Kolding Byråd, Poul Erik Jensen.

Det forventes, at første spadestik kan tages i 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142