23948sdkhjf

Trods trafik og corona: Renovering af landets næststørste vandværk kører

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, fortsætter trods coronaudbruddet ufortrødent arbejdet med at renovere Værket ved Søndersø i Værløse, landets næststørste vandværk. 

– Coronakrisen har naturligvis givet os nogle nye udfordringer, men heldigvis var projektholdet godt sammentømret allerede inden krisen, så det er gået rigtigt godt med at få indarbejdet de nye regler for det fysiske arbejde på byggepladsen, siger projektleder Troels Lund fra Hofor, i en pressemeddelelse fra forsyningsselskabet. 

Status på byggeriet er, at det gamle overfladevandværk er revet ned, og kælderen til de nye vandværk er bygget, så nu er byggeriet rykket op over jorden. Den nye bygning, som kommer til at stå færdig i 2021, bliver desuden udstyret med et blødgøringsanlæg, så værket fra 2022 kan levere blødere vand til hovedstadsområdet. 

Ser ikke ud til at påvirke fremdrift
De fleste møder er nu rykket over på Skype eller lignende, og de fysiske møder bliver så vidt muligt holdt udendørs og med afstand, frokost afholdes i skiftehold med mere.

– Det er nogle gode folk, vi har på projektet, og de har været hurtige til at tilpasse sig. Så på nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at situationen kommer til at påvirke fremdriften af byggeriet, siger Troels Lund om tidsplanen. 

Driftspersonalet, der betjener det nuværende vandværk, har en kritisk funktion i forhold til at sikre vandforsyningen. De er derfor fuldstændigt afskåret fra at komme på byggepladsen og fra al kontakt med folkene fra byggepladsen. 

Trafikudfordring
Oveni de nye coronaudfordringer er projektet også rendt ind i nogle trafikale udfordringer. 

Byggeaktiviteten ved værket har nemlig givet en del mere tung lastbiltrafik til og fra værket. Det påvirker trafikken på Ballerupvej, hvor lastbilerne skaber kø, når de holder og venter på at kunne svinge ned ad adgangsvejen til værket. 

Samtidig skaber den tunge trafik på adgangsvejen risiko for farlige situationer, da vejen også er en del af en populær gårute rundt om Søndersø. 

– Lige i øjeblikket, hvor mange arbejder hjemme, oplever vi ekstra mange fodgængere og motionsløbere på vejen, men der er i det hele taget mange mennesker, der benytter vejen. Derfor er der behov for en bedre adskillelse af lastbilerne og de bløde trafikanter, og det er vi i fuld gang med at sørge for, fortæller projektleder Troels Lund. 

Der bliver derfor snarest muligt etableret en sti på adgangsvejen fra Ballerupvej til værket, og Ballerupvej bliver gjort bredere, så der er plads til at lave både højre- og venstresvingsbaner. Begge dele forventes at stå færdigt i løbet af foråret.

Fakta: Landets største modernisering af vandværker

Hofor er i gang med den største modernisering af vandværker i Danmark og har samlet et hold i samarbejdet 'V3VV'. Sammen står de for projektmodningen af tre store vandværksmoderniseringer på Værket ved Søndersø, Værket ved Thorsbro og Værket ved Gevninge. 

Hofors entreprenører på Værket ved Søndersø er:

  • DI-Teknik
  • Wicotec Kirkebjerg
  • NCC

Hofors rådgivere på de tre vandværksmoderniseringer er:

  • Cowi / PLH Arkitekter
  • Niras / Krüger
  • Øllgaard / Emcon / Rørbæk-Møller
  • Sweco

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11