23948sdkhjf

Byggeboss: Jeg får ikke længere nogen ordrer ind

Siden Mette Frederiksen (S) d. 11. marts holdt det første corona-relaterede pressemøde, er telefonen blevet meget stille hos Emca Totalentreprenør i Gedsted nær Horsens.

Til Børsen fortæller ejer Johnny Skøt Hansen, at han har måttet sende tre af de ansatte hjem uden løn, hvilket svarer til 30 pct. af den samlede stab. Han udelukker ikke, at det på længere sigt kan blive nødvendigt med flere hjemsendelser.

– Muligvis. Lige nu har jeg noget at lave frem til udgangen af næste uge, og så har jeg noget der skal starte op i slutningen af april, så der bliver et hul, som det ser ud lige nu, siger han til avisen.

I går viste en undersøgelse fra Dansk Byggeri, at hver tredje virksomhed i den danske byggebranche indtil videre har skilt sig af med medarbejdere på grund af coronakrisen. Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri vurderer, at de mange hjemsendelser og fyringer kan få store konsekvenser for beskæftigelsen i branchen.

– Vi forventer, at beskæftigelsen bliver 20.000 lavere i andet kvartal i forhold til første kvartal. Det er ellers en periode, hvor der er stigende beskæftigelse, så det her er meget alvorligt, siger han til Børsen.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127