23948sdkhjf

København finder 350 millioner til byggeriet

Med anlægsloftet suspenderet vil landets største kommune nu igangsætte en lang række nye byggerier og renoveringer

Opdateret 16:01 med kommentar fra overborgmester Frank Jensen (S).

Efter at finansminister Nicolai Wammen (S) torsdag meldte ud, at regeringen er klar til at suspendere anlægsloftet, vil Københavns Kommune nu fremrykke en længere række byggerier og renoveringer.

I alt for op mod 350 mio. kr. 

- Vi vil gøre, hvad vi kan, for at holde hånd under de små og store virksomheder i byggeriet i kommunen. Derfor er jeg super glad for, at regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået den her aftale, siger overborgmester Frank Jensen (S) til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kommunen har lavet en liste med omkring 150 konkrete projekter, som umiddelbart kan fremskyndes. Tirsdag skal økonomiudvalget mødes og vedtage øvelsen.

- Dér giver vi los til forvaltningerne til den her liste, så de sammen med de faglige udvalg sætter gang i så mange opgaver så hurtigt som overhovedet muligt, siger borgmesteren.

Mange af tiltagene kan sættes i gang med det samme. Andre større opgaver vil række ind i 2021, oplyser overborgmesteren.

250 helårs håndværkerstillinger

På listen, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået adgang til, er der især projekter som genopretning af veje, modernisering af idrætsanlæg, etablering af cykelparkeringer, etablering af kunstgræsanlæg med flere.

Hvis alle listens opgaver sættes i gang, svarer beskæftigelsen til 250 helårs håndværkerstillinger. Det har kommunen regnet sig frem til.

Overborgmester Fransk Jensen har længe ønsket sig det nuværende tiltag.

- Vi er pressede på vores anlægskapacitet, når vi vokser med 10.000 indbyggere hvert år og har måttet skubbe mange af de mindre vedligeholdelsesopgaver på veje, klubber, idrætsanlæg og så videre på grund af anlægsloftet. Samtidig er det en fantastisk mulighed for at vi kan hjælpe trængt byggebranche, siger Frank Jensen.

Vil skrue op

Han afviser ikke, at man vil skrue endnu mere op for byggepladserne.

- Vi er klar til fra Københavns Kommune, når vi når længere frem, at se på, om vi kan rykke byggerier fra 2023 til 22 og fra 22 til 21, siger Frank Jensen.

- Hvis den her krise bliver længerevarende, som vi så under finanskrisen (med største tilbagegang i 2009, red.) så er vi selvfølgelig også klar til at trykke endnu mere anlæg ud fra en meget lang liste over renoveringer og anlæg. Så meget som overhovedet muligt.

Inden anlægsloftet blev suspenderet, havde Københavns Kommune fremrykket en række renoveringer på skoler, som skulle have ventet, til skolerne stod tomme i sommerferien.

Kommunen har i 2020 budgetteret med byggeri, anlæg og renoveringer for 3,4 mia. kr. De 350 mio. kr. spæder til i den pulje.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094