23948sdkhjf

Dansk Byggeri til regeringen: Betal større del af regningen for hjemsendte

Dansk Byggeri kræver, at staten dækker en større del af regningen, når ansatte sendes hjem med løn. Alternativet er flere fyringer, advarer adm. direktør, Lars Storr-Hansen.

Staten skal betale en større del af gildet, hvis landets byggevirksomheder skal gøre, som regeringen ønsker, og sende ansatte hjem med løn fremfor at fyre dem under coronakrisen.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Byggeri, der mener, at niveaet i den nuværende trepartsaftale, hvor virksomheder får kompensation for en del af den ansattes løn ved hjemsendelse, er for lavt. Det skriver A4 Arbejdsliv.

- De meldinger, vi får, er, at der desværre er mange byggevirksomheder, der ikke kan se sig selv i den her aftale, siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, til A4 Arbejdsliv.

- De står i en situation, hvor deres omsætning falder drastisk, og hvor omkostningerne bliver for høje, hvis de også skal dække de ansattes løn, selvom de får lønkompensation, når de er sendt hjem, tilføjer han.

Som trepartsaftalen er skruet sammen i dag, kan virksomhederne i byggebranchen få dækket op til 26.000 kroner af lønnen, hvis de bliver nødt til at sende deres håndværkere eller timelønnede hjem. For funktionærer ligger niveauet på 23.000 kroner.

Regeringen åbnede onsdag for, at virksomheder kunne søge om økonomisk støtte til at hjemsende medarbejdere i stedet for at fyre. Men allerede nu kræver Dansk Byggeri altså beløbsgrænsen i ordningen hævet.

- Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt for virksomhederne at bruge den her aftale. Alternativet er, at vi kommer til at se flere fyringer eller hjemsendelser uden løn, og det er ingen interesserede i, siger Lars Storr-Hansen.

Udover en større dækning af de ansattes løn fra staten, mener Dansk Byggeri også, at reglerne omkring lønkompensation skal gøres mere fleksible.

- I dag skal man stå over for at afskedige 30 pct. eller mindst 50 medarbejdere for at få hjælp. De krav så vi også gerne sænket, så det bliver lettere for firmaerne at få adgang til de her ordninger, siger Lars Storr-Hansen.

Hos fagforbundet 3F bakker man ikke op om Dansk Byggeris krav om, at staten skal betale en større del af regningen for coronahjemsendelse.

- Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, hvis byggevirksomhederne hellere vil fyre, end at bruge den aftale, der er indgået, og tage ansvar for, at deres medarbejdere har et eksistensgrundlag, i den ekstraordinære situation, vi står i, siger Claus Von Elling, formand i 3F Byggegruppen, til A4 Arbejdsliv.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14