23948sdkhjf

P-kælder problemer – rådmand vil fylde den med sand, grus og jord

Den nedstyrtningstruede parkeringskælderen under Aarhus Rutebilstation skal fyldes op med sand, grus og jord. Det foreslår at rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, nu. 

Tanker er, at rutebilstationen dermed igen kan tages i brug, og området vil samtidig være stabilt og brugbart til at byudvikle, når Aarhus Byråd lægger sig fast på, hvad områdets fremtid skal være. 

Aarhus Rutebilstation blev afspærret i oktober sidste år på grund af fare for sammenstyrtning i parkeringskælderen under stationen. Busserne fik i den forbindelse midlertidige holdepladser. 

- Vi kan sige, at vi byggemodner på forhånd
En ny rapport om forholdene under rutebilstationen viser, at restlevetiden for betondækket, som i dag er i anvendelse, er ganske kort, og den afspærrede del står heller ikke til at redde. Derfor er der brug for hurtig handling, som samtidig giver de bedste muligheder for den fremtidige udvikling af området. 

– Vi peger på en løsning, der giver luft til at planlægge den langsigtede udvikling af området – uden spild af for mange ressourcer. P-kælderen bliver fyldt op af jord, grus eller sand, og samtidig sikrer vi en grundig kortlægning af kælderen, der bliver en fordel for fremtidens udviklere af området. Vi kan sige, at vi byggemodner på forhånd, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune. 

Opfyldningen af rutebilstationen vil kunne ske i etaper for at genere bustrafikken mindst muligt. 

Flere p-kældre undersøgt
P-kældrene på Vesterbro Torv og Rundhøj Torv har også været igennem grundigere undersøgelser, og også her er der brug for handling inden for ganske kort tid. 

P-kælderen under Vesterbro Torv har den korteste frist og man skal nu undersøge mulige løsninger. Her har rådmanden sat gang i en undersøgelse af, om p-kælderen, i stedet for en dyr istandsættelse, kan gøres større i forbindelse med en omlægning af Vesterbro Torv, som et flertal i Aarhus byråd har vedtaget. 

Undersøgelsen af kælderen under Rundhøj Torv viser, at der skal foretages udbedringer, hvis p-kælderen skal bevares. Det skal sammentænkes med den øvrige udvikling af området, som skal planlægges inden for det nærmeste år.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125