23948sdkhjf

Københavns Lufthavn udskyder investeringer til 700 millioner

Coronakrisen og den voldsomt faldende flyaktivitet får nu Københavns Lufthavn til at søsætte et omfattende spareprogram, oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse. 

Lufthavnens ledelse har blandt andet udpeget en række igangværende projekter og investeringer, som midlertidigt sættes på hold eller udskydes. Det vil samlet medføre CAPEX-besparelser i lufthavnens investeringsprogram i niveauet 400-700 mio. kr. for resten af året, lyder det. 

Lufthavnen er i gang med en række større udviklingsprojekter, blandt andet udvidelse af Terminal 3 airside, og det er blandt andet dette projekt, hvor en del af arbejdet udskydes. Derudover er der en række mindre opgraderinger af lufthavnens infrastruktur, der midlertidigt sættes på hold, herunder klimarettede tiltag som opsætning af nye solpaneler og el-ladestandere. Alle safety-relaterede investeringer bliver friholdt fra besparelsesprogrammet, der nu bliver sat i værk. 

Desuden vil lufthavnen gradvist sende op mod 1500 medarbejdere hjem over de kommende uger i takt med, at driftsaktiviteten reduceres. Lufthavnen selv har i alt 2600 ansatte – mens der arbejder i alt mellem 22.000 og 23.000 i lufthavnens butikker og blandt flyselskaber og handlingsselskaber. 

For resten af året er der identificeret besparelser i størrelsesordenen 250 - 350 mio. kr. i løbende driftsomkostninger, herunder omkostninger til marketing og konsulenter og eksterne kontrakter, samt reducerede personaleomkostninger, inden der indregnes den gradvise indfasning af lønkompensationsordningen, som regeringen har fremlagt sammen med arbejdsmarkedets parter. 

De identificerede besparelser og udskudte investeringer går ikke ud over lufthavnens evne til at fastholde fokus på at drive en sikker og effektiv lufthavn, understreger lufthavnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.005