23948sdkhjf

Fjordudsigten får fjordudsigt – KG Hansen bygger 47 boliger i naturbydel

Ringkøbing-Skjern Boligforening går om få dage i gang med at opføre de første 47 af i alt 85 almene boliger i bebyggelsen Fjordudsigten i naturbydelen Ringkøbing K. 

KG Hansen fra Grindsted løb tidligere i år med hovedentreprisen med et bud på 111 mio. kr., fortalte Bo Lodbjerg, direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening, i januar til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ringkøbing-Skjern Boligforening stikker spaden i jorden til Fjordudsigten onsdag den 4. marts. 

Byggeriet bliver opført efter den såkaldte passivhusstandard, som i kraft af solceller på tagene, store vinduer mod syd og det rette valg af gulve, facader og tage, gør det muligt at reducere boligernes varmebehov til en tiendedel sammenlignet med traditionelle boliger. Byggeriet er tegnet af Bjerg Arkitektur, som netop har specialiseret sig i energieffektive passivhusbyggerier. 

Fakta: Fjordudsigten

  • Bygherre: Ringkøbing-Skjern Boligforening 
  • Arkitekt: Bjerg Arkitektur 
  • Grund: 18.628 kvm 
  • Bebyggelse: 8.100 etagemeter - ca. 4.500 etm. i etape 1 
  • Boliger: 85 almene lejeboliger - 47 boliger i etape 1
  • Boligstørrelser: 80 – 115 kvm fordelt på fem forskellige boligtyper i ét eller to plan 
  • Byggeperiode: Forår 2020 – efteråret 2021 i 1. etape, hvorefter byggeriet af 2. etape kan gå i gang

- Vores ambition er, at bebyggelsen skal være så energirigtig som muligt. Det er både godt for vores beboere, der sparer penge, og for miljøet. Vi håber, at det også kan inspirere udviklingen af almene boliger andre steder i landet, siger Bo Lodbjerg, direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening. 

Udsigt til Ringkøbing Fjord
Lejlighederne i Fjordudsigten bliver 80 – 115 kvm i både ét og to plan. Alle lejlighederne får egen terrasse eller altan, hvorfra mange vil få udsigt til Ringkøbing Fjord og naturen mellem husene. 

Samspillet med naturen er afgørende i udviklingen af nye boliger i hele Naturbydelen, og i boligforeningens projekt er naturen tænkt helt ind mellem bebyggelserne og helt tæt på de enkelte boliger, så beboerne får en oplevelse af at bo midt i naturen. 

De store sydvendte vinduespartier bidrager derfor ikke bare til bebyggelsens energieffektivitet; de gør det også muligt at nyde engblomster, høje græsser, vandløb, samt fugle- og dyreliv lige uden for vinduet. 

Indflytning i 2021
Det ventes, at de kommende lejere kan flytte ind i de 47 boliger i andet halvår 2021. Herefter kan opførelsen af anden etape med 36 boliger gå i gang.  

Hvornår der bliver taget hul på etape to afhænger ifølge Bo Lodbjerg af, hvordan det kommer til at gå med udlejningen i første fase.

Naturbydelen Ringkøbing K

Naturbydelen omfatter et 84 hektar stort område ved Ringkøbing Fjord. Her er det ambitionen at opføre cirka 120.000 etagemeter – svarende til en cirka 1.000 boliger – over en periode på 30 år. 

I alt vil der i løbet af de kommende 2-3 år blive opført 139 boliger i Naturbydelen. 40 ejerlejligheder i bebyggelsen Strandkanten, 14 lejeboliger i et nyskabende seniorbofællesskab og 85 almene lejeboliger i bebyggelsen Fjordudsigten.

Udviklingen af Naturbydelen Ringkøbing K varetages af partnerselskabet Ringkøbing K ApS, som ejes af Ringkøbing-Skjern Kommune (25 pct.) og Realdania By & Byg (75 pct.).  

SLA har designet masterplanen i samarbejde med Arkitema, Effekt, Vandkunsten, Adept, Viatrafik, Orbicon, Grontmij, Esbensen og Rekommanderet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114